Mafia PSD/DNA anchetează dosarele de acordare a cetățeniei române pentru câteva mii de ruși și ucraineni

Mafia PSD/DNA anchetează dosarele de acordare a cetățeniei române pentru câteva mii de ruși și ucraineni

Mafia PSD/DNA anchetează dosarele de acordare a cetățeniei române pentru câteva mii de ruși și ucraineni.

Direcţia Naţională Anticorupţie a preluat de la Parchetul General dosarul în care este anchetat felul în care Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie a gestionat solicitările a nenumăraţi ruşi şi ucraineni de a deveni români, transmite Europa FM.

Ministerul Public precizează pentru Europa FM că ancheta vizează fapte precum abuz în serviciu şi sustragere sau distrugere de înscrisuri, în legătură cu unele dosare de acordare a cetăţeniei române.

În acest moment ancheta penală este la început şi, potrivit informaţiilor Europa FM, cercetările se fac in rem.

Ana Guțu, secretar de stat la Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova, a afirmat, în 9 februarie, într-un interviu pentru Europa Liberă Moldova, că există suspiciuni legate de dosarele a 3.500 de ruși și ucraineni care au cerut cetățenia română invocând faptul că au origini în România interbelică. Bănuielile legate de implicarea unor rețele infracționale au dus la blocarea temporară a 260.000 de dosare ale moldovenilor care vor să obțină cetățenia română.

Acordarea cetăţeniei române este gestionată de Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie, iar şeful instituţiei, Andrei Tinu, spune că nimeni nu l-a chemat încă la parchet. Admite însă că sunt probleme, dar în numai 300 de dosare.

Citește știrea integrală la  Europa FM



Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”