Mafia PSD/În plină izolare COVID, Bogdan Chirieac câștigă 2 milioane de lei pentru a organiza conferințe cu publicul pentru primarul PSD de la Sectorul 4

Mafia PSD/În plină izolare COVID, Bogdan Chirieac câștigă 2 milioane de lei pentru a organiza conferințe cu publicul pentru primarul PSD de la Sectorul 4

Firmele abonate la banii publici continuă să câștige contracte de la edilii Bucureștiului, dezvăluie Libertatea .

Când toate evenimentele publice sunt interzise prin lege și se preconizează o recesiune economică fără precedent, Primăria Sectorului 4, condusă de Daniel Băluță, a oferit un contract în valoare de 2.495.134, 90 lei fără TVA pentru organizarea de evenimente cu publicul firmei conduse de jurnalistul Bogdan Chirieac, DC News.

Contractul a fostul anunțat azi pe e-licitații.ro.

„Având în vedere faptul că, în conformitate cu documentația de atribuire, acordul-cadru se încheie cu 3 operatori economici, iar în urma evaluării ofertelor au fost declarate admisibile ofertele operatorilor economici DC News Media Group SRL și Agrafics Communication SRL, comisia de evaluare a hotărât încheirea acordului-cadru cu DC News Media Group SRL și Agrafics Communication SRL”, se arată în contractul de atribuire.

Banii vor fi luați astfel:

DC News Media Group SRL- 2.495.134, 90 lei fără TVA

Agrafics Communication SRL – 2. 642.984, 39 lei fără TVA

Contactat de Libertatea, patronul firmei DC News, Bogdan Chirieac, a declarat: „Este un contract pe care l-am câștigat mai de mult, a fost contestat, contestațiile au fost respinse și l-am câștigat. Noi am avut cea mai bună ofertă: organizăm conferințe și evenimente. Am avut și clienți guvernamentali, și corporații până acum. Contractul va dura 24 de luni și trebuie să organizăm 24 de conferințe pentru Primăria Sectorului 4”.

Întrebat dacă cunoaște identitatea celei de-a doua firme câștigătoare, Bogdan Chirieac a răspuns că nu. 

Împărțind suma totală a contractului la 24 de evenimente, rezultă că Bogdan Chirieac va încasa 103.963 de lei fără TVA pentru organizarea unei singure conferințe cu publicul pentru primarul sectorului 4, Daniel Băluță.

Primarul Daniel Băluță nu a răspuns la apelul Libertatea.

Cine este cealaltă firmă, Agrafics Communication

Agrafics Communication este o firmă cu succes la bani publici. În anul 2013, economica.net scria că Ministerul Muncii atribuia acestei firme un contract de organizări evenimente în valoare de 1.779.928,15 lei.

Societatea care câștiga atunci trei contracte cu Ministerul Mediului se numeşte Agrafics Communication SRL şi este deţinută de Ştefănescu Daniela (10% dintre acţiuni) şi Ştefănescu Gabriel Marian (90% dintre acţiuni), adică aceleaşi persoane care, potrivit datelor Oficiului Naţional al Registrului Comerţului, au înregistrat şi Ars Advertising.

Fostul ministru PSD al mediului Nicolae Nemirschi a fost anchetat de DNA pentru un posibil abuz în serviciu în legătură cu atribuirea prin încredinţare directă a unui contract de publicitate în valoare de 500.000 de euro către o firma de publicitate Ars Advertising. 


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”