Mafia PSD/Inspector șef în Ministerul Justiției: salariu, trei sporuri, venituri de 7.300 euro

Mafia PSD/Inspector șef în Ministerul Justiției: salariu, trei sporuri, venituri de 7.300 euro

Guvernul actual a moștenit o grilă de salarizare care trebuie curățată de sporuri arbitrare și care cu greu pot găsi o justificare în realitate.

La ministerul Justiției angajații iau 3 sporuri pe lângă leafă.

În anul 2019, un inspector șef din Ministerul Justiției primea, în afara salariului de 25.418 lei, un spor pentru condiții grele de muncă, periculoase sau vătămătoare de 3.620 de lei, spor pentru risc și suprasolicitare neuropsihică de 3.736 de lei și spor pentru personal cu atribuții de coordonare și control – 1207 lei. În total este vorba de, aproximativ, 7.300 de euro pe lună.

Un Director din Ministerul Justiției câștigă 25.000 de lei salariu, la care se adaugă un spor pentru condiții grele de muncă – 3.886 lei, spor pentru risc și suprasolicitare neuropsihică de 3.726 de lei și spor pentru personal cu atribuții de coordonare și control – 1295 lei. În total, 7.214 de euro.

Ce zice Legea

Locurile de muncă şi categoriile de personal, precum şi mărimea concretă a sporului pentru condiţii de muncă prevăzut în anexele nr. I - VIII şi condiţiile de acordare a acestuia se stabilesc, în cel mult 60 de zile de la publicarea prezentei legi în Monitorul Oficial al României, Partea I, prin regulament-cadru elaborat de către fiecare dintre ministerele coordonatoare ale celor 6 domenii de activitate bugetară, respectiv învăţământ, sănătate şi asistenţă socială, cultură, diplomaţie, justiţie, administraţie, de către instituţiile de apărare, ordine publică şi securitate naţională, precum şi de către autorităţile publice centrale autonome, care se aprobă prin hotărâre a Guvernului*), la propunerea fiecăruia dintre ministerele coordonatoare, a fiecăreia dintre instituţiile de apărare, ordine publică şi securitate naţională sau a fiecăreia dintre autorităţile publice centrale autonome, cu avizul Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale şi al Ministerului Finanţelor Publice şi cu consultarea federaţiilor sindicale reprezentative domeniului de activitate.”

 SURSA:  Newsweek România


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...