Mafia PSD/Martor-cheie într-un proces al pușcăriașului, numită de Bădălău în consiliul de administrație la șantierul naval Damen Mangalia!

Mafia PSD/Martor-cheie într-un proces al pușcăriașului, numită de Bădălău în consiliul de administrație la șantierul naval Damen Mangalia!

Martor-cheie într-un proces al pușcăriașului, numită de Bădălău în consiliul de administrație la șantierul naval Damen Mangalia! Claudia Elena Frunzete este unul din martorii favorabili din procesul în urma căruia Liviu Dragnea a fost condamnat în 2016 la doi ani de închisoare cu suspendare, în dosarul Referendumul.

Șantierul Naval 2 Mai SA, compania de stat din subordinea Ministerului Economiei care deține participația majoritară de 51% din acțiunile Șantierului Damen Mangalia, are de pe 26 septembrie 2019 un nou consiliu de administrație. Acesta le păstrează în componența sa pe Andra Nicoleta Onețiu și Iolanda Anamaria Babău, dar o introduce în peisaj și pe Claudia Elena Frunzete, un psiholog din București și apropiată a lui Liviu Dragnea, fostul lider PSD, în prezent după gratii, dezvăluie  replicaonline.ro .

Adunarea Generală a Acționarilor (AGA) de la Șantierul Naval 2 Mai SA Constanța a numit în ședința de pe 26 septembrie 2019 un nou Consiliu de Administrație (CA) al companiei, cu un mandat provizoriu de două luni. Andra Nicoleta Onețiu şi Iolanda Anamaria Babău își păstrează mandatele primite în martie 2019, iar CA-ul devine 100% feminin după ce a fost numită aici și Claudia Elena Frunzete, o bucureșteancă fără nici un fel de legătură cu domeniul, așa cum ne-au obișnuit deja înțelelepții de la Ministerul Economiei, condus acum de Nicola Bădălău.

Beizadeaua din Beiuș, trimisă de PSD șefă la șantierul naval din Mangalia

Anda Nicoleta Oneţiu este geograf, lector universitar doctor la Universitatea „Dimitrie Cantemir”, în timp ce Iolanda Anamaria Babău este, așa cum a mai prezentat ”Replica”, o tânără din Beiuş, unde a luat BAC-ul în 2011. În august 2017, a fost numită consilier personal al ministrului Sănătăţii de atunci, Florian Bodog, coleg de partid în Bihor cu mama ei, Stela Babău, consilier judeţean, preşedinta Organizaţiei de Femei şi vicepreşedinte al PSD Bihor. În perioada martie- august 2018, beizadeaua pesedistă Iolanda Anamaria Babău a fost consiliera secretarului de stat Oana Pintilei, din cadrul Secretariatului General al Guvernului, iar din februarie 2019 este consilier în Ministerul Economiei. În paralel, Iolanda a rămas consiliera senatorului Florian Bodog, dar este şi directoarea de cabinet a secretarei de stat Mihaela Voicilă, din Ministerul pentru Mediul de Afaceri, precum şi consiliera personală a actualului ministru al Sănătăţii, Sorina Pintea.

Specialistă în lemn

Iolanda a fost recomandată pentru administrarea şantierului din Mangalia, o companie de importantă strategică pentru statul român, şi de afacerile personale. Tânăra care lua în 2016 un master la ASE cu teza „Diplomaţia strategică. Studiu de caz Egipt” este asociat unic la Dorafort General Group SRL din Beiuş, producător şi distribuitor de uşi, parchet şi ferestre de lemn, precum şi la Fortilemn Concept SRL, o firmă înfiinţată în 2018, specializată tot în prelucrarea lemnului. Iolanda Anamaria Babău raporta în februarie 2019 un Chevrolet primit cadou şi venituri de circa 58.000 lei, încasate din cinci surse, toate bugetate de stat: Ministerul Sănătăţii, Ministerul pentru Mediul de Afaceri, cabinetul senatorial al lui Florian Bodog şi Secretariatul General al Guvernului.

Concediu de creștere a copilului plătit cu 102.000 lei

Revenim însă la noua figură din conducerea Șantierului Naval 2 Mai SA, Claudia Elena Frunzete. Pesedistă pur sânge, Frunzete este de profesie psiholog, calificare mai mult decât suficientă pentru a o face competentă în construcția navelor, în viziunea ministrului Bădălău. Psiholoaga Frunzete a fost adusă de PSD șefă la Șantierul Naval 2 Mai SA din concediul de creștere a copilului, perioadă în care a primit numai puțin de 102.000 lei de la stat, în doar un an de zile. Informația apare în declarația de avere a soțului său, administrator la Radiocom SA, de asemenea companie de stat.

Apropiată și martor în procesul lui Dragnea

Claudia Elena Frunzete este o apropiată a fostului lider PSD. În 2014, Claudia Elena Frunzete era angajată ca specialist marketing la PSD, de la care a încasat atunci 24.024 lei, dar și consiliera personală a ministrului Dezvoltării Regionale de atunci, nimeni altul decât Liviu Dragnea, funcție remunerată cu 49.372 lei. De asemenea, se afla și în Consiliul de Administrație al ANL, de unde a încasat 4.720 lei. Tot în 2014, Mădălin Corneliu Frunzete, soțul ei, era șef lucrări la Universitatea Politehnica București, cu venituri de 31.180 lei, dar și consilier personal al ministrului pentru Societatea Informațională, post retribuit cu 17.358 lei. Claudia Elena Frunzete este unul din martorii favorabili din procesul în urma căruia Liviu Dragnea a fost condamnat în 2016 la doi ani de închisoare cu suspendare, în dosarul Referendumul.



Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro