Mafia PSD/Numire scandaloasă făcută de Pintea în ultima zi de mandat: Adriana Cotel, o apropiată a lui Vâlcov, manager la Institutul Fundeni în locul medicului Alina Tănase

Mafia PSD/Numire scandaloasă făcută de Pintea în ultima zi de mandat: Adriana Cotel, o apropiată a lui Vâlcov, manager la Institutul Fundeni în locul medicului Alina Tănase

Adriana Cotel (35 de ani), fost director al Agenției Naționale a Medicamentului și al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, considerată o apropiată a lui Darius Vâlcov, este noul manager al Institutului Clinic Fundeni, ea fiind numită azi în această funcție printr-un ordin semnat de ministrul demis al Sănătății, Sorina Pintea. Informația a fost publicată în premieră de Emanuel Ungureanu, deputat USR și vicepreședintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților, pe pagina sa de Facebook, și confirmată ulterior, pentru HotNews.ro , de medicul Alina Tănase, până azi managerul interimar al spitalului.

Adriana Cotel o înlocuiește în funcția de manager interimar al Institutul Fundeni pe Alina Tănase, șefa Secției de transplant medular și coordonatorul Programului de transplant medular din acest spitalAlina Tănase fusese numită manager interimar în august anul acesta.
 
"Vă anunț că începând de astăzi, mandatul meu de manager interimar a încetat. În locul meu a fost numită doamna Adriana Cotel. Eu revin în secția în care muncesc de peste două decenii. Vă mulțumesc pentru tot sprijinul", a transmis medicul Alina Tănase, până astăzi manager interimar al Institului Fundeni, într-un mesaj remis luni HotNews.ro.
 
Medicul Alina Tănase
 
"Incredibil! Ultima mizeriei a fostului ministru al Sănătății, Sorina Pintea! Mincinoasă pesedistă Pintea, a numit-o azi, pe fosta țiitoare a lui Vâlcov, fosta președintă CNAS, Adriana Cotel, manager la...Institutul Clinic Fundeni! PSD trebuie să dispară cu toate pintele și vâlcoavele care sugrumă sistemul sanitar! Tupeul Sorinei Pintea este incredibil și arată firea rapace și lacomă de putere a acestei doamne, care a păcălit multă lume cu lacrimile de crocodil, produse la comandă, la ore de maximă audiență!", a scris deputatul USR Emanuel Ungureanu pe pagina sa de Facebook.
  • Ascensiunea incredibilă a Adrianei Cotel: Președinte al Agenției Medicamentului, al Casei de Asigurări de Sănătate și manager la Fundeni, în doar un an
În toamna anului trecut, Adriana Cotel era numită șefă a Agenției Naționale a Medicamentului , instituție pe care a condus-o timp de 4 luni (octombrie 2018 - ianuarie 2019).

Pe 25 ianuarie, Adriana Cotel a fost numită președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, printr-o decizie a premierului Viorica Dăncilă.

Potrivit surselor HotNews.ro, Adriana Cotel ar fi o apropiată a lui Darius Vâlcov, fost ministru al Finanțelor și fost consilier al premierului Viorica Dăncilă.
În perioada de 4 luni în care a condus Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, CV-ul Adrianei Cotel nu a fost publicat pe site-ul instituției.
La momentul numirii Adrianei Cotel la conducerea Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, singurele date privind studiile și experiența ei profesională erau disponibile pe profilul său de Linkedin: aici apărea informația că Adriana Cotel a studiat la "Universitatea din București", fără alte precizări. La capitolul "experiență profesională" figura doar perioada de 4 luni în care a condus Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (octombrie 2018 - ianuarie 2019).
Din informațiile HotNews.ro, Adriana Cotel a lucrat, înainte de a fi numită șefă a Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, la Alvogen Romania, companie producătoare de medicamente.
"O femeie de 35 de ani conduce, de cinci săptămâni, Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) fără ca statul român să ofere vreo informație despre cine este și ce pregătire profesională o recomandă pentru această funcție. Adriana Cotel refuză să-și publice CV-ul deși răspunderea pe care o are este uriașă: se îngrijește de soarta celor 16 milioane de asigurați din România și administrează un buget de 7 miliarde de euro", scria, în luna martie,  Recorder.ro .
 
Tot în luna martie au circulat informații că Adriana Cotel ar fi urmat să fie impusă de Darius Vâlcov la conducerea Ministerului Sănătății, în locul Sorinei Pintea, lucru care nu s-a mai întâmplat însă.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria