Mafia PSD/Un sfert din banii pentru irigații s-au cheltuit pe pază! Cum s-au dus contractele la firme apropiate de Darius Vâlcov și Dragnea jr.

Mafia PSD/Un sfert din banii pentru irigații s-au cheltuit pe pază! Cum s-au dus contractele la firme apropiate de Darius Vâlcov și Dragnea jr.

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a anunțat marți că guvernele PSD au investit doar 529 de milioane de lei pentru irigații în ultimii trei ani (circa 1766 milioane de lei anual), deși au promis investiții de miliarde de lei. În plus, alte 129 de milioane lei au mers pentru paza instalațiilor. Bilanțul? Doar 133.000 de hectare de culturi agricole sunt irigate, infim față de promisiunile PSD de două milioane de hectare.

”O să vă dau două exemple legate de modul în care au fost cheltuiți banii. În Galați, unde există o mare suprafață amenajată și existau sute de cereri de la fermieri, s-a reabilitat zero infrastructură principală de irigații. În județul Olt (județul de unde veneau Darius Vâlcov și Paul Stănescu – n.red.), unde suprafața amenajată e un sfert din cea din Galați, s-au cheltuit peste 20 de milioane de lei”, a spus Oros. ”Vom re-prioritiza lucrările astfel încât reabilitarea infrastructurii principale se va face acolo unde este sunt și beneficiarii”, a spus ministrul Oros.

El a făcut declarațiile pe fondul discuțiilor despre susținerea fermierilor afectați de seceta îndelungată care a distrus cea mai mare parte a culturilor de cereale din acest an.

Bani din irigații pentru apropiații lui Dragnea Jr.

G4Media.ro a scris în noiembrie 2018 că partenerii de afaceri ai lui Dragnea Jr. au câștigat două contracte de 8 milioane de euro pentru paza sistemelor de irigaţii din Bărăgan şi Dobrogea. Șeful instituției care a acordat lucrările a fost director în primăria condusă de Darius Vâlcov.

Mai precis, Firma de pază Europrotect Security din Alexandria a încheiat două contracte acord – cadru în valoare de aproape 8 milioane de euro (fără TVA) cu Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare (ANIF). Firma Europrotect Security este deţinută de Cristian Baicu din Alexandria, partener de afaceri în altă firmă cu fostul şofer al lui Dragnea, Mădălin Ioniţă. Ioniță, la rândul său, a fost asociat cu Ştefan Dragnea, fiul liderului PSD, în alte companii.  Citește aici mai multe detalii

Bani pentru apropiații lui Darius Vâlcov

În septembrie 2018, G4Media.ro a dezvăluit că firma Aceti din Slatina – despre care DNA susţinea în 2015 că este controlată de Darius Vâlcov – a încheiat un contract în valoare de aproape 24 de milioane de lei (fără TVA) cu Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare (ANIF), condusă de Florin-Ionuţ Barbu, fostul director economic din Primăria Slatina în perioada când Vâlcov era primarul oraşului.

Directorul general al ANIF, Florin-Ionuţ Barbu, a fost chiar în comisia de licitaţie care a atribuit contractul firmei Aceti, pe 23 august. E vorba de un lot din cadrul Programului Naţional de Reabilitare a Infrastructurii Principale de Irigaţii din România. Firma atribuită de DNA lui Vâlcov a pus mâna pe lotul 4 privind reabilitarea infrastructurii de irigaţii din „amenajarea hidroameliorativă Călăraşi Râul” şi privind „reabilitarea unității plutitoare, înlocuirea electropompelor, înlocuirea conductei de refulare, înlocuirea instalatiei electrice, etc”. Potrivit presei locale, la ANIF, la serviciul administrativ, lucrează şi vărul lui Darius Vâlcov, Răzvan Langa.  Citește aici investigația integrală.

Ce promitea Viorica Dăncilă în iulie 2018. Viorica Dăncilă promitea în vara anului 2018 că ”în programul de guvernare ne-am propus ca până în 2020 să avem 2 milioane hectare irigate. După cum se poate observa, într-un an și jumătate avem 1,2 milioane hectare irigate, avem 47 de obiective de investiții noi aprobate, avem 25.300 contracte de irigații. Acest guvern a făcut ca apa să fie gratuită până la stația de pompare. Avem 470 de stații de pompare pentru combaterea inundațiilor”.



Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…