Mafioții care l-au amenințat pe Lionel Messi, identificați și puși sub acuzare. Cine sunt și ce mesaj au transmis

Mafioții care l-au amenințat pe Lionel Messi, identificați și puși sub acuzare. Cine sunt și ce mesaj au transmis

În luna martie a acestui an, Lionel Messi a avut parte de un șoc, după ce magazinul deținut în Rosario de soția sa, Antonella Roccuzzo, a fost ținta unui atac armat.

Geamurile magazinului iubitei lui Messi, găurite de gloanțe. Foto EPA EFE

Supermarketurile a fost vandalizat cu 14 focuri de armă, iar autorii faptei au lăsat un bilet cu un mesaj de amenințare: "Messi, te așteptăm. Pablo Javkin (n.r. primarul orașului) e și el un 'narco' (n.r. traficant de droguri), nu te va putea apăra".

La patru luni de la incidentul șocant , autorii agresiunii au fost arestați și puși sub acuzare. Este vorba despre doi bărbați care fac parte din gruparea "Los Monos". Pe lângă aceștia, procurorii din Rosario au pus sub acuzare alți 11 membri ai grupului infracțional. Pe lângă atac și amenințările la adresa lui Lionel Messi, aceștia sunt bănuiți de multe alte fapte penale, de la trafic de droguri, la crime.

Lionel Messi a avut probleme în Argentina. Foto EPA EFE

Lionel Messi a avut probleme în Argentina. Foto EPA EFE

Imediat după incident, primarul oraşului, Pablo Javkin, a mers la fața locului şi a criticat dur autorităţile federale pentru că nu au reuşit să pună capăt violenţelor legate de droguri. Celia Arena, ministrul justiției din provincia Santa Fe, în care se află și Rosario, afirma la acea vreme că scopul atacului nu a fost doar de a-l intimida pe Messi, ci întreaga populație a orașului.

"Țelul este să terorizeze populația și să-i descurajeze pe cei care luptă împotriva criminalității și a violențelor, știind că un astfel de eveniment are o semnificație la scară largă", a susținut Celia Arena.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?