Maghiarii din Ucraina răspund intoxicării ministrului Péter Szijjártó despre presupusa lor mobilizare forțată

Maghiarii din Ucraina răspund intoxicării ministrului Péter Szijjártó despre presupusa lor mobilizare forțată

Etnicii maghiari ucraineni au răspuns declarației șefului Ministerului de Externe al Ungariei, Péter Szijjártó cu privire la presupusa mobilizare forțată a maghiarilor în regiunea Transcarpatiei.

Péter Szijjártó, ministrul maghiarFoto: Virginia Mayo / AP / Profimedia

Răspunsul( în ucraineană și maghiară) a fost publicat pe Facebook de deputatul Consiliului Regional Transcarpatic, Fedir Sandor, cunoscut în Ucraina drept „profesorul din tranșee”.

"În ceea ce privește încercările de a-i întărâta pe ucrainenii și maghiarii care locuiesc în Transcarpatia, agenții ruși răspândesc informații false despre maghiarii din Transcarpatia. Informații similare sunt răspândite în Ucraina. Scopul este clar - să-i întoarcă pe maghiarii și ucrainenii de aici unul împotriva celuilalt", scrie Sandor.

„Maghiarii din Transcarpatia sunt cetățeni cumsecade ai Ucrainei. Mii de transcarpațieni de toate naționalitățile (inclusiv maghiari) au luat armele și au plecat la luptă - pentru că nu vrem ca invadatorii ruși să vină în Transcarpatia și să ne omoare rudele. Cu toții ne amintim cum a fost în secolul trecut, ne amintim de lagărele de concentrare pentru maghiari organizate de ruși”.

Potrivit acestuia, maghiarii transcarpatini se află în prezent pe front apărându-și pământul și familiile de invadatorii ruși. Sandor le-a mulțumit și prietenilor săi din Ungaria, care îi ajută pe ucraineni în această perioadă dificilă.

"Dar celor care și-au trădat poporul și s-au alăturat slujirii Rusiei , vrem să le spunem un lucru - nu vă amestecați cu noi. Bunătatea și adevărul vor învinge în continuare - iar răul rusesc va pierde", a subliniat Sandor.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Comisia Europeană cere scăderi reale de pensii la magistrați și militari

2 A plecat din țară cu un pașaport regal românesc / S-a stins din viață cea care a fost timp de 25 de ani „prima donna assoluta” a Teatrului de Operă din …

3 Grecul care i-a scăpat pe români de iobăgie. A fost de șase ori domn al Țării Românești și de patru ori domn al Moldovei

4 VIDEO Priviți cum arată în realitate! / Noi amănunte despre vizita „surpriză” a lui Putin la Mariupol

5 Cazul Ianis Hagi, o „boală cronică“ în România: „În Germania, nu vezi așa ceva!“