Maghiarii și austriecii, acces fără viză în Republica Populară Chineză, din luna martie

Maghiarii și austriecii, acces fără viză în Republica Populară Chineză, din luna martie

În timp ce blochează accesul românilor în Schengen, guvernul lui Karl Nehammer se bucură de o relație privilegiată cu regimul comunist din China.

Austria se va număra printre puținele state ale Uniunii Europene cărora Republica Populară Chineză le acordă facilități de călătorie, scrie presa austriacă. Cetățenilor austrieci le va fi permis să intre în China fără viză pentru o perioadă de până la 15 zile. Noul regulament vamal va intra în vigoare în luna aceasta.

Austriecii nu vor mai avea nevoie de viză pentru a intra în Republica Populară Chineză, a confirmat Ministerul Afacerilor Externe de la Viena pentru Die Presse . Cetățenii din Belgia, Luxemburg și Ungaria vor putea, de asemenea, intra în Republica Populară Chineză fără viză pentru șederi de până la 15 zile în scop de afaceri și turistic, precum și pentru vizite și tranzit, cu condiția ca pașaportul lor să fie încă valabil cel puțin șase luni.

Autoritățile de la Beijing au dat de înțeles că politica de liber acces în China continentală ar avea moytivație economică, intenționând creșterea numărului de turiști cu putere mare de cumpărare, din țările occidentale. Totuși, nu poate fi ignorată dimensiunea politică a gestului făcut de Beijing, care vor ridica vizele pentru micuța Austrie și mai săraca Ungarie cu aproape un an înainte să permită accesul nerestricționat cetățenilor din Franța, Germania, Olanda și Spania, în cazul cărora noul regulament vamal va intra în vigoare cel mai devreme în decembrie 2024.

Guvernele lui Karl Nehammer și al lui Viktor Orban au pus pe planul al doilea solidaritatea europeană și valorile democratice, încercând să beneficieze de resursele economice ale UE și de securitate oferite de NATO, în cazul Ungariei, fără costuri politice interne.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?