Magicianul Darren Cahill: cum a schimbat soarta finalei de la Australian Open

Magicianul Darren Cahill: cum a schimbat soarta finalei de la Australian Open

La Melbourne, Jannik Sinner a cules roadele colaborării cu formatorul de campioni care se dovedește a fi antrenorul Darren Cahill (58 de ani). Cei doi au început să lucreze din iulie 2022, cu rezultate tot mai bune. Totul a culminat acum cu această victorie obținută de Sinner la Australian Open 2024.

Darren Cahill

Victoria lui Sinner la Australian Open 2024 întărește statutul lui Darren Cahill ca unul dintre marii antrenori din istoria tenisului. Iată argumentele în acest sens:

*Sub comanda australianului, Lleyton Hewitt a devenit cel mai tânăr lider mondial până în acel moment, în noiembrie 2001, la doar 20 de ani, 8 luni și 26 de zile.

*Cu Darren Cahill alături, americanul Andre Agassi a devenit cel mai vârstnic lider mondial până în acel moment, în mai 2003, când avea 33 de ani.

*Sub îndrumarea lui Cahill, Simona Halep a ajuns pe locul 1 WTA, poziție pe care a păstrat-o în două clasamente de final de sezon, în 2017 și 2018. De asemenea, Cahill a fost antrenorul alături de care „Simo“ a cucerit primul ei titlu de Grand Slam, la French Open 2018. În 2019, când a triumfat la Wimbledon, tot Cahill a fost antrenorul din umbră al Simonei. La All-England Club, românca era pregătită oficial de Daniel Dobre.

Indicația care a schimbat soarta finalei

După meciul epic de astăzi, Sinner – Medvedev (3-6, 3-6, 6-4, 6-4, 6-3), presa italiană a remarcat momentul care a schimbat cursul întâlnirii. Potrivit gsp.ro , care a preluat informația de la Tutto Sport, Jannik i-a cerut ajutorul lui Cahill, după ce s-a văzut condus cu 2-0.

În acel moment, tânărul italian s-a întors spre loja sa și, oarecum depășit, i-a strigat lui Darren: „Ce să fac?!“. Inspirat, antrenorul australian a venit cu indicația perfectă: „E obosit, continuă să-l alergi. Fii agresiv, ia totul punct cu punct și nu-i da șansa să mai ajungă la fileu“.

Sfatul oferit de Darren Cahill s-a dovedit a fi corectă. Rusul Medvedev a cedat fizic și, pe rând, a pierdut seturile trei, patru și cinci, adunând a treia înfrângere într-o finală Australian Open.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB