Magistraţii italieni au refuzat extrădarea lui Mario Iorgulescu în România

Magistraţii italieni au refuzat extrădarea lui Mario Iorgulescu în România

Miercuri a avut loc al doilea termen al procesului în care Mario Iorgulescu e judecat pentru omor şi conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe. Însă avocatul său, Oleg Burlacu, a solicitat o amânare, motivând că a fost angajat cu mai puţin de 24 de ore înainte să înceapă şedinţa, conform Libertatea .

„Curtea de Apel din Milano a stabilit că Mario Iorgulescu este într-o stare medicală gravă şi a respins ambele mandate europene de arestare solicitate de statul român”, a declarat avocatul.

„Da, aşa este. E o decizie de pe 31 mai sau 1 iunie, nu-mi mai amintesc bine. Băiatul meu va rămâne internat pentru că suferă de o boală ireversibilă. Nu ştiu ce va face statul român dacă Mario va fi externat peste un an sau doi”, a confirmat tatăl lui Mario, Gino Iorgulescu.

În nopatea de 7 spre 8 septembrie 2019, Mario Iorgulescu, care se afla la volanul unei maşini de lux, a intrat pe contrasens şi lovit o altă maşină, omorându-l pe şoferul acesteia, Daniel Vicol (24 de ani), tatăl a doi copii. În urma analizei probelor biologice s-a stabilit că Mario Iorgulescu avea 1,96 g/l şi era sub influenţa cocainei.

Iar primul mandat european de arestare a fost emis pe numele acestuia în mai 2020, când Tribunalul Bucureşti a dispus arestarea sa preventivă în dosarul de omor. Cel de-al doilea mandat europen de arestare a fost emis pentru condamnarea definitivă la 3 ani de închisoare cu executare pentru complicitate la lipsire de libertate, pentru o faptă anterioară accidentului, decisă în aprilie anul trecut de Curtea de Apel Bucureşti.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”