Magistrații Judecătoriei Piatra Neamț au intrat în grevă de avertisment; celelalte instanțe sunt în grevă japoneză

Magistrații Judecătoriei Piatra Neamț au intrat în grevă de avertisment; celelalte instanțe sunt în grevă japoneză

Magistrații Judecătoriei Piatra Neamț au intrat, începând de luni, în grevă de avertisment, și vor judeca doar cauzele cu minori și cu arestați preventiv.

Carmen Ivașcă, grefierul șef al Tribunalului Neamț, a declarat, pentru AGERPRES, că Judecătoria Piatra Neamț este singura instanță din județ care recurge la această formă de protest.

Judecătoriile din Bicaz, Roman și Tîrgu Neamț și-au însușit Memorandumul, dar nu au inițiat nici o formă de protest.

'Judecătorii Tribunalului Neamț au decis, în unanimitate, adoptarea Memorandumului privind justiția, recomandat de asociațiile profesionale, și solicită demisia ministrului Justiției. Judecătorii vor protesta prin purtarea de banderole la robe, începând cu data de 13 septembrie 2016 și până la data de 16 septembrie 2016, inclusiv, urmând ca în situația nerezolvării solicitărilor Adunării generale a judecătorilor să fie declanșat un protest din 19 septembrie 2016, când vor fi soluționate doar cauzele cu caracter urgent', se arată în comunicatul emis de Tribunalul Neamț.

AGERPRES



Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”