"Mai avem 1.028 de zile rămase". Ce înseamnă mesajul de pe tricoul femeii care a întrerupt un meci la Roland Garros

"Mai avem 1.028 de zile rămase". Ce înseamnă mesajul de pe tricoul femeii care a întrerupt un meci la Roland Garros

La scorul de 4-1 în favoarea norvegianului Ruud, în setul al treilea, o spectatoare i-a surprins pe toţi intrând pe teren.

Tânăra s-a legat de fileu şi a afişat pe tricou mesajul "Mai avem 1.028 de zile rămase", în limba engleză. Alizee a scris pe tricou că mai sunt 1.028 de zile, deoarece specialiştii susţin că următorii 3 ani sunt decisivi pentru salvarea planetei de la încălzirea globală. Chiar dacă forţele de ordine au intervenit rapid, jucătorii au fost trimişi la vestiare, pentru o pauză ce a durat aproximativ 10 minute.

Spectatoarea care a pătruns pe teren în semifinala de la Roland Garros este Alizee, o tânără de 22 de ani care şi-a motivat gestul ca fiind un semnal de alarmă în ceea ce priveşte timpul pe care îl mai avem la dispoziţie pentru salvarea planetei. Alizee a transmis pe internet că este timpul ca oamenii să privească realitatea. Ea a intrat pe teren pentru că nu vrea să mai facă parte din mulţimea care nu face nimic împotriva încălzirii globale.

„Suntem în 2022 şi e timpul să privim realitatea. Lumea pe care politicienii ne-o prezintă e o lume în care Roland Garros nu va mai exista. Am intrat pe teren pentru că nu vreau să mai fac parte din mulţimea care nu face nimic pentru a preîntâmpina problemele climatice”, a fost mesajul tinerei, transmis pe o platformă dedicată luptei împotriva încălzirii globale, relatează GSP.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…