Mai mult de 21 de milioane de telespectatori au urmărit discursul de luni seara al preşedintelui francez

Mai mult de 21 de milioane de telespectatori au urmărit discursul de luni seara al preşedintelui francez

Alocuţiunea preşedintelui francez Emmanuel Macron a fost urmărită luni seara de peste 21 de milioane de telespectatori pe TF1, France 2 şi M6, potrivit datelor companiei de măsurare a audienţei Mediametrie, difuzate marţi şi preluate de AFP.

Această intervenţie, foarte aşteptată, care a durat în jur de 12 minute, a fost urmărită de 9,7 milioane de persoane pe TF1 (34,3% din audienţă), de 8,3 milioane pe France 2 (29,2%) şi de 3,1 milioane pe M6 (11%). Respectivele date nu integrează posturile de ştiri, ale căror audienţe vor fi cunoscute în timpul zilei de marţi.

În această intervenţie, preşedintele francez a promis o serie de măsuri care merg în sensul creşterii puterii de cumpărare solicitate de "veste": creşterea salariului minim cu 100 de euro din 2019, fără ca acest lucru să-i coste vreun euro pe angajatori, defiscalizarea orelor suplimentare din 2018 şi anularea creşterii de taxe care a fost impusă pensionarilor care câştigă mai puţin de 2.000 de euro pe lună. În plus, el le-a cerut angajatorilor care pot face acest lucru "să plătească o primă de sfârşit de an" care nu va fi fiscalizată.

Afirmând că înţelege "furia" şi "suferinţa", preşedintele francez a făcut mea culpa, după numeroasele scandări care i-au cerut demisia în timpul protestelor "vestelor galbene", uneori violente, care au avut loc în Franţa de la jumătatea lui noiembrie, paralizând ţara şi scoţând în evidenţă o profundă fractură socială între guvern şi "veste".

Precedenta alocuţiune radiotelevizată a preşedintelui francez, difuzată în 16 octombrie, a fost urmărită de 13,4 milioane de telespectatori pe toate posturile. Aceasta a fost rostită după remanierea guvernamentală determinată de demisiile răsunătoare ale lui Nicolas Hulot şi Gerard Collomb.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cristian Boureanu și Laura Dincă s-au despărțit după aproape 7 ani de relație

2 Categoria „valori” / Așa arată casele interlopilor / Adrian Beleaua se laudă pe TikTok cu foișorul din curte

3 Categoria „valori” / „Bujilă” și Leo de la Kuweit, la un pas de bătaie / În conflict a intervenit și Anaser

4 Imagini rare cu „Șmecherii României” pe Coasta de Azur

5 Bordel în apartamentul unui preot din Bacău...