Mai mult n-a putut/Acest turist rus a dezvăluit poziția unui sistem de apărare antiaeriană S-400 din Crimeea

Mai mult n-a putut/Acest turist rus a dezvăluit poziția unui sistem de apărare antiaeriană S-400 din Crimeea

Fotografii apărute pe rețelele de socializare și geolocalizate independent arată cum un turist rus a dezvăluit poziția unui sistem de apărare aeriană S-400 amplasat în Crimeea.

Turist rus in Crimeea alaturi de un sistem S-400Foto: Twitter

Imaginile au fost redistribuite pe Twitter de jurnalistul Mark Krutov de la Radio Svoboda (Radio Europa Liberă), ele fiind geolocalizate ca fiind făcute în apropierea Ievpatoria, un oraș din Crimeea cu o populație aproximativă de 105.000 de locuitori.

Krutov notează de asemenea că autoritățile locale din peninsula anexată ilegal de către Rusia în 2014 afirmă că apărarea antiaeriană de aici este activă în aproape fiecare zi. Se pare că sistemul S-400 a fost amplasat undeva în jurul lacului sărat de lângă Ievpatoria.

Imagini realizate din satelit arată că sistemul antiaerian a fost plasat aici între 15 și 22 iulie, Krutov notând de asemenea că localizarea sa a fost destul de ușoară deoarece sistemele S-400 nu sunt ascunse și se află la o distanță scurtă de plajă.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…