Mai multe accidente misterioase la uzinele de armament ale SUA și ale aliaților săi

Mai multe accidente misterioase la uzinele de armament ale SUA și ale aliaților săi

Un șir recent de accidente misterioase la fabricile de armament din SUA și Marea Britanie care au produs arme și echipamente pentru forțele ucrainene ce se apără în fața armatei lui Putin a alimentat speculațiile pe rețelele de socializare cu privire la un posibil sabotaj rusesc, scrie Newsweek.

Aceasta are loc pe fondul tensiunilor tot mai mari dintre Rusia și Occident, la mai bine de doi ani de la invazia pe scară largă a președintelui rus Vladimir Putin în Ucraina. Oficialii ruși au acuzat în mod regulat Statele Unite că instigă la un nou război mondial în coordonare cu membrii alianței militare NATO, în timp ce mulți, inclusiv președintele ucrainean Volodimir Zelenski, au avertizat că Moscova s-ar putea pregăti pentru un conflict mai amplu cu NATO.

Miercuri, doi cetățeni ruși care au fost reținuți de poliția germană în orașul bavarez Bayreuth au fost acuzați că se pregătesc să atace site-uri industriale și militare din țară.

Procuratura federală a declarat că Dieter S, 39 de ani, și Alexander J, 37 de ani, ambii cetățeni germano-ruși, au fost în contact cu agenția de informații militare a Rusiei (GRU) și au complotat să comită acte de sabotaj cu intenția de a întrerupe aprovizionarea ajutorului militar acordat Ucrainei.

"Autoritățile noastre de securitate au prevenit posibile atacuri explozive care au fost destinate să țintească și să submineze asistența noastră militară pentru Ucraina. Este un caz deosebit de grav de presupusă activitate de spionaj pentru regimul criminal al lui Putin", a declarat ministrul de interne al Germaniei, Nancy Faeser, în timpul unei conferințe de presă la Berlin..

Slabeste rapid si usor cu ajutorul Lipovon. Ingrediente naturale. Livrare imediata.

„Vom continua să oferim un sprijin masiv Ucrainei și nu ne vom lăsa intimidați”, a adăugat ea.

Ambasada Rusiei la Berlin a numit acuzațiile drept „provocare de-a dreptul,” a relatat agenția de știri de stat a Rusiei Tass.

Arestările au provocat noi speculații pe rețelele de socializare cu privire la două incidente separate ce au avut loc luna aceasta la furnizorii de arme din SUA și Marea Britanie.

Un incendiu a izbucnit la o fabrică militară din orașul Scranton, Pennsylvania, pe 15 aprilie, în timp ce în Monmouthshire, Țara Galilor, o explozie a avut loc la o fabrică de producție a BAE Systems, cel mai mare antreprenor de apărare din Marea Britanie, pe 17 aprilie. Ambele produceau provizii pentru forțele Kievului.

Au fost demarate anchete pentru ambele incidente.

Vorbind despre cele două arestări din Germania de săptămâna aceasta, David Frum, comentator politic canadian-american și fost redactor de discursuri pentru președintele George W. Bush, a declarat pe X (fostul Twitter) a spus că incidentele: "Aruncă o lumină interesantă asupra acelor incendii care s-au aprins la fabricile de muniție de artilerie din SUA și Marea Britanie."

Și Sergej Sumlenny, fondator al think tank-ului german, European Resilience Initiative Center, a atras atenția asupra acestor incidente.


"Singura fabrică de obuze de 155 mm din Marea Britanie raportează o explozie (fără pagube grave pentru fabrică) în această seară. În urmă cu două zile, un incendiu a izbucnit la o fabrică de muniție americană din Scranton, care produce obuze pentru Ucraina. Astăzi, în Germania, doi sabotori ruși au fost arestați", a scris el pe X.

Alți utilizatori ai rețelei sociale X au pus sub semnul întrebării momentul în care au avut loc incidentele.

"La o zi după un incendiu la o fabrică de producție de artilerie din SUA. Ar putea fi totuși o coincidență, dar ciudat să fim siguri. Sper ca ambele țări să se uite cu atenție", a scris un utilizator.

După explozia de miercuri din Țara Galilor, BAE Systems a declarat că protocoalele de siguranță au fost "aplicate imediat", potrivit BBC, adăugând că nu au existat răniți și că producția nu a fost afectată. Cauza a fost investigată, a precizat compania.

Fabrica de muniții a armatei din Scranton a publicat luni pe Facebook o declarație despre incendiu: "Astăzi, în jurul orei 15:20, personalul de urgență a răspuns la un incendiu în clădirea de tratare termică de la Scranton Army Ammunition Plant. Incendiul a fost între timp stins, fără răniți și cu tot personalul prezent. Cauza incendiului este necunoscută în acest moment. În prezent, evaluăm pagubele pentru a determina posibilele impacturi asupra instalațiilor sau producției."


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro