Mai multe persoane implicate în uciderea unui agent de informații au fost identificate în Ucraina

Mai multe persoane implicate în uciderea unui agent de informații au fost identificate în Ucraina

Potrivit Ukrayinska Pravda, nimeni nu a fost încă acuzat de această crimă..

Denis Kireev. Foto: Captură YouTube

Anchetatorii din Ucraina au stabilit un cerc de persoane implicate în asasinarea de la Kiev, în martie anul trecut, a bancherului și agentului de informații militare ucrainene Denis Kireev, care a luat parte la negocierile de pace cu Rusia. Dar acuzații în cazul acestei crime, în care Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) este considerat implicat nu au fost încă prezentate nimănui, a transmis ediția ucraineană de luni a ziarului Pravda , citând reprezentanți ai Parchetului de specialitate în sfera militară și de apărare.

În cursul cercetării preliminare a acestui proces penal a fost constituit un cerc de persoane implicate în săvârșirea unei infracțiuni, au fost audiate în calitate de martori 20 de persoane, au fost realizate 14 expertize medico-legale și o serie de alte anchete, au fost efectuate acțiuni detectivistice", a spus serviciul de presă al parchetului militar ucrainean, citat în publicație. În același timp, nu au fost aduse acuzații împotriva nimănui înprezent, în anchetă, notează Ukrayinska Pravda.

Publicația o citează pe văduva lui Kireev, Irina: „Acum un an, în centrul Kievului, în drumul spre a doua rundă de negocieri, reprezentanții organelor statului au ucis un membru al grupului de negocieri. Și nu înțeleg de ce ancheta nu a au fost încă finalizată și acești criminali nu au fost pedepsiți într-un an.” În același timp, Kireeva a declarat că nu crede că soțul ei este vinovat de înaltă trădare.

La începutul lunii martie 2022, Oleksandr Dubinsky, deputat al Radei Supreme a Ucrainei, a declarat că Kireev a fost ucis în timp ce era reținut de ofițerii SBU sub suspiciunea de înaltă trădare. Mai târziu, Direcția Principală de Informații a Ministerului Apărării al Ucrainei a susținut că a murit în timp ce îndeplinea o sarcină specială. Mihail Podolyak, consilier al șefului biroului președintelui ucrainean, a declarat în ianuarie că motivul crimei a fost „lipsa de coordonare între forțele de securitate” din Ucraina.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Foarte interesante amănunte...