Mai multe puncte ale frontierei moldo-ucrainene sunt închise. Printre motive, războiul rus în Ucraina

Mai multe puncte ale frontierei moldo-ucrainene sunt închise. Printre motive, războiul rus în Ucraina

Activitatea a 12 de puncte de trecere ale frontierei moldo-ucrainene a fost sistată din cauza lipsei luminii sau a defecțiunilor tehnice din cadrul instituțiilor de profil din Ucraina.

Activitatea mai multor puncte de trecere a frontierei moldo-ucrainene, sistată. FOTO: IGPF

Șapte puncte de trecere a frontierei, care au activitatea sistată sunt situate în zona de sud a Republicii Moldova, iar celelalte cinci - în regiunea de nord a statului vecin, anunță reprezentanții Inspectoratului General al Poliției de Frontieră.

,,Poliția de Frontieră informează că sunt nefuncționale 12 puncte de trecere a frontierei. Astfel, la ora 14:00 situația se prezintă: (frontiera de nord) PTF Clocușna-Sokireanî, PTF Briceni-Rossoșani, PTF Ocnița-Sokireanî, PTF Lipcani-Podvirivca, PTF Unguri-Bronița, (frontiera de sud) PTF Ceadîr Lunga - Novîe Troianî, PTF Ceadîr Lunga-Maloiaroslaveț, PTF Cișmichioi-Dolinscoe, PTF Vulcănești-Vinogradovka, PTF Mirnoe-Tabaki, PTF Giurgiulești-Reni, PTF Basarabeasca-Serpniovoe”, au anunțat reprezentanții instituției.

În punctele de trecere a frontierei din zona de sud se permite numai traversarea a călătorilor ucraineni sau moldoveni.,,Motivele sistări activității sunt lipsa energiei electrice pe partea ucraineană sau defecțiunile tehnice la bazele de date ale autorităților de frontieră și vamale din Ucraina”, potrivit polițiștilor de frontieră.

Amânarea deplasărilor

Între timp, reprezentanții Inspectoratului General al Poliției din Republica Moldova solicită oamenilor să dea dovadă de înțelegere și să-și amâne deplasările în Ucraina.

,,În măsura posibilităților, amânați-vă sau contramandați deplasările în Ucraina, ținând cont că este o perioadă dificilă în statul vecin, unde infrastructura este precară și acest fapt acționează direct la procesul de activitate al autorităților de frontieră și vamale din Ucraina”, au mai informat funcționarii.

De la începutul războiului rus în Ucraina și până acum, situații de acest gen au mai fost înregistrate în țara vecină. De exemplu, în data de 31 octombrie, mai multe puncte de trecere a frontierei moldo-ucrainene au avut activitatea sistată din cauza penelor de curent sau a bombardamentelor lansate de armata rusă.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale