Mai multe state europene au discutat cu firmele americane de gaze o posibilă creştere a livrărilor

Mai multe state europene au discutat cu firmele americane de gaze o posibilă creştere a livrărilor

Cel puţin 12 directori ai unor companii americane active în sectorul gazelor de şist s-au întâlnit miercuri cu oficiali ai unor state europene pentru a discuta extinderea livrărilor de gaze spre Europa pe fondul eforturilor destinate înlocuirii importurilor din Rusia, transmite Reuters.

Directorii de companii s-au întâlnit la Houston (Texas) cu miniştrii Afacerilor Externe, miniştrii Economiei şi clienţi comerciali care vor să îşi reducă importurile de petrol, gaze naturale şi gaze lichefiate din Rusia, după invadarea Ucrainei. Comisia Europeană intenţionează să îşi reducă dependenţa de gazele naturale ruseşti cu două treimi în acest an.

Delegaţii din Letonia, Estonia, împreună cu diplomaţi din Bulgaria, Estonia, Franţa, Germania, Ungaria, Letonia şi Marea Britanie au efectuat o vizită la terminalul de export de gaze lichefiate Golden Pass din Sabine Pass, Texas, iar ulterior s-au întâlnit la Houston cu producătorii americani de gaze de şist, a anunţat Fred Hutchison, director general la asociaţia de profil LNG Allies.

Printre companiile americane care au luat parte la discuţiile de miercuri se numără Chesapeake Energy, Coterra Energy, EOG Resources şi EQT Corp, a precizat Fred Hutchison. Potrivit acestuia, sunt programate întâlniri individuale între directorii companiilor americane şi reprezentanţii comerciali din Letonia, Estonia şi Slovacia.

"Situaţia în Europa este destul de precară. Toate aceste ţări, care sunt dependente de gazele naturale ruseşti, sunt angajate să reducă această dependenţă şi în unele cazuri să o reducă complet", a spus Fred Hutchison.

Însă construcţia unor noi capacităţi pentru gaze lichefiate durează mai mulţi ani şi noi cantităţi suplimentare nu vor fi disponibile până la mijlocul deceniului. "Provocările la adresa capacităţilor în 2022 sunt mari dar oportunităţile pentru anii următori sunt excelente", a apreciat Fred Hutchison.

Nevoia unor noi facilităţi de gaze lichefiate a fost evidenţiată miercuri şi de directorul general de la Pioneer Natural Resources, Scott Sheffield, cu prilejul unei audieri în Congresul SUA. Scott Sheffield a îndemnat Congresul să sprijine construcţia de noi facilităţi de lichefiere a gazelor în SUA. "Trebuie să construim noi facilităţi de gaze lichefiate în nord-est", a spus Sheffield. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...