Mai multe website-uri au fost atacate de hackeri anti-Israel

Mai multe website-uri au fost atacate de hackeri anti-Israel

Mai mult de zece website-uri au fost atacate joi de hackeri anti-Israel, care au postat o înregistrare video despre distrugerea Israelului, în locul conţinutului obişnuit al site-urilor, au informat mass-media israeliene, potrivit dpa.

Site-urile piratate au difuzat o înregistrare video cu mesajul "Numărătoarea pentru distrugerea Israelului a început demult", scris în ebraică şi engleză, precum şi imagini care par să prezinte Tel Avivul distrus.

Compania israeliană web uPress a informat într-un comunicat pe pagina sa de Facebook că "atacul deliberat" a ţintit mai multe website-uri pe care ea le găzduia şi că o breşă de securitate a fost descoperită într-o extensie WordPress.

uPress a anunţat că lucrează cu Directoratul Naţional pentru Securitate Cibernetică al Statului Israel la o investigaţie pentru a-i descoperi pe hackerii care s-au aflat în spatele atacului.

Potrivit mass-media din Israel, care citează Directoratul, atacul a fost "superficial" şi a ţintit o singură companie web.

Săptămâna trecută, Directoratul e emis o atenţionare cu privire la atacuri cibernetice cu ocazia Zilei de Al-Quds, ultima vineri a Ramadanului, când Iranul protestează în mod tradiţional împotriva anexării din 1967 a Ierusalimului de Est.

La începutul acestei săptămâni, The Washington Post a relatat că Israelul s-a aflat în spatele unui atac cibernetic care a blocat traficul într-un port din Iran mai devreme luna aceasta. Atacul cibernetic asupra portului a fost prezentat ca un răspuns la o încercare a Teheranului de a pirata în aprilie sistemele de distribuire a apei din Israel, potrivit cotidianului american.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

3 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

4 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

5 Ce se întâmplă în China?