Mai mulţi colaboratori ai opozantului rus Aleksei Navalîi au fost arestaţi în ultimele trei zile

Mai mulţi colaboratori ai opozantului rus Aleksei Navalîi au fost arestaţi în ultimele trei zile

Mai mulţi colaboratori ai principalului opozant al Kremlinului, Aleksei Navalnîi, care ispăşeşte în prezent o pedeapsă de 30 de zile de detenţie, au fost arestaţi în ultimele trei zile, iar unii au fost condamnaţi pentru organizarea de manifestaţii anti-Putin, în mai, informează joi AFP.

Avocatul lui Navalnîi, Ivan Jdanov, a fost arestat joi şi acuzat de 'încălcarea regulilor de organizare a manifestaţiilor publice', a anunţat pe contul său de Twitter 'braţul drept' al opozantului, Leonid Volkov. 'Ei au găsit încă un 'organizator de manifestaţii prin intermediul unei retweet'. S-ar spune că ei au decis să trimită la închisoare pe toată lumea', a ironizat Volkov.

Purtătoarea de cuvânt a lui Navalnîi, Kira Iarmuş, a fost deja condamnată miercuri la 25 de zile de detenţie administrativă pentru aceleaşi acuzaţii. Potrivit Kirei Iarmuş, condamnarea se bazează pe două mesaje pe care ea le-a publicat pe Twitter .

Un alt colaborator al opozantului, Ruslan Şavedinov, care este inclusiv animator pe YouTube, a fost condamnat de asemenea la 30 de zile de detenţie în urmă cu o zi.

'Voi continua să îndemn să participaţi la lupta pentru viitorul ţării noastre', a notat Şavedinov pe contul său de Twitter după ce a fost condamnat.

La rândul său, Volkov a estimat, tot pe Twitter, că aceste condamnări în serie reprezintă 'o represiune politică de amploare'.

Un obişnuit al proceselor, Aleksei Navalnîi ispăşeşte din 15 mai o pedeapsă de 30 de zile de închisoare, pentru organizarea de manifestaţii care au adunat mii de oameni în întreaga Rusie, la 5 mai, la două zile după învestirea lui Vladimir Putin pentru un al patrulea mandat prezidenţial.

Aceste manifestaţii au fost presărate cu ciocniri între susţinătorii opoziţiei şi militanţi pro-Kremlin şi au dus la circa 1.600 de arestări.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…