Mai mulţi colaboratori ai opozantului rus Aleksei Navalîi au fost arestaţi în ultimele trei zile

Mai mulţi colaboratori ai opozantului rus Aleksei Navalîi au fost arestaţi în ultimele trei zile

Mai mulţi colaboratori ai principalului opozant al Kremlinului, Aleksei Navalnîi, care ispăşeşte în prezent o pedeapsă de 30 de zile de detenţie, au fost arestaţi în ultimele trei zile, iar unii au fost condamnaţi pentru organizarea de manifestaţii anti-Putin, în mai, informează joi AFP.

Avocatul lui Navalnîi, Ivan Jdanov, a fost arestat joi şi acuzat de 'încălcarea regulilor de organizare a manifestaţiilor publice', a anunţat pe contul său de Twitter 'braţul drept' al opozantului, Leonid Volkov. 'Ei au găsit încă un 'organizator de manifestaţii prin intermediul unei retweet'. S-ar spune că ei au decis să trimită la închisoare pe toată lumea', a ironizat Volkov.

Purtătoarea de cuvânt a lui Navalnîi, Kira Iarmuş, a fost deja condamnată miercuri la 25 de zile de detenţie administrativă pentru aceleaşi acuzaţii. Potrivit Kirei Iarmuş, condamnarea se bazează pe două mesaje pe care ea le-a publicat pe Twitter.

Un alt colaborator al opozantului, Ruslan Şavedinov, care este inclusiv animator pe YouTube, a fost condamnat de asemenea la 30 de zile de detenţie în urmă cu o zi.

'Voi continua să îndemn să participaţi la lupta pentru viitorul ţării noastre', a notat Şavedinov pe contul său de Twitter după ce a fost condamnat.

La rândul său, Volkov a estimat, tot pe Twitter, că aceste condamnări în serie reprezintă 'o represiune politică de amploare'.

Un obişnuit al proceselor, Aleksei Navalnîi ispăşeşte din 15 mai o pedeapsă de 30 de zile de închisoare, pentru organizarea de manifestaţii care au adunat mii de oameni în întreaga Rusie, la 5 mai, la două zile după învestirea lui Vladimir Putin pentru un al patrulea mandat prezidenţial.

Aceste manifestaţii au fost presărate cu ciocniri între susţinătorii opoziţiei şi militanţi pro-Kremlin şi au dus la circa 1.600 de arestări.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Șoșoacă, la Ambasada Rusiei cu șeful Sputnik din România

2 Dezvăluiri jenante despre ancheta asasinatului de la Arad

3 Momente șocante la Euro 2020: Christian Eriksen s-a prăbușit pe teren / Anunțul UEFA: Starea sa a fost stabiliza…

4 Cine este proprietarul din acte al mașinii de 380.000 € pe care o conduce Loredana Chivu?!

5 În față, tot cu găuri?