Mai mulți consilieri ai premierului Ciucă și-au depus demisiile SURSE

Mai mulți consilieri ai premierului Ciucă și-au depus demisiile SURSE

Surse politice de la Palatul Victoria au precizat că mai mulți consilieri ai premierului României, Nicolae Ciucă, și-au înaintat deja demisiile din funcțiile pe care le ocupă. După ședința de Guvern, și Ciucă ar urma să-și depună mandatul.

Membrii Cabinetului, printre care și Cărbunaru, oricum ar părăsi Guvernul FOTO gov.ro

O parte din consilierii premierului deja și-au depus demisiile în condițiile în care în următoarele ore ar urma să-și dea demisia și Nicolae Ciucă, din funcția pe care o deține.

Premierul are o echipă de 18 persoane, fiind patru secretari de stat, iar restul consilieri. De asemenea, are și 4 consilieri.

La începutul ședinței de Guvern, Nicolae Ciucă nu a amintit de demisia sa, ci a vorbit de măsurile din educație și unele sincope.

Coaliția de guvernare, Guvernul pe care îl conduc au asumat cu maximă de responsabilitate, pentru interesul public, pentru rezolvarea problemelor din sistemul de educație. Sunt probleme care s-au acumulat în ani foarte mulți. Nu vreau să dau vina pe o anume moștenire, dar adevărul e acesta”, a afirmat Nicolae Ciucă.

S-au strâns o serie întreagă de neajunsuri, de probleme care trebuie rezolvate. În deplină responsabilitate a liderilor Coaliției, a Guvernului și în dialog cu repreznetanții profrsorilor, ai părinților, ai elevitlor, am decis să încheiem acest conflict de muncă și să asigurăm copiilor soluția princ are să încheiem anul școlar, să se deruleze Evaluarea națională și Bacalaureatul. Adoptăm ordonanțele de urgență. În felul acesta, subliniez că acest Guvern Coaliție a asigurat cu finalul anului 2021, pentru anii de învățământ o finanțare (...) la acestea se adaugă sumele de bani prin această ordonanță de urgență, de 3 miliarde de lei. În acest tablou trebuie să amintim nu doar partea salarială e cea care contează, ci și investițiile din învățământ”, a completat Nicolae Ciucă.

Demisia lui Ciucă, așteptată luni după-amiază

După demisia premierului, oricum angajații de la Cabinetul său ar urma să-și piardă funcțiile, fiind anagajați la cabinetul demnitarului. Așadar, e doar un pas înainte de decizia lui Ciucă.

Surse din Coaliție au precizat că cel mai probabil consultările cu partidele vor avea loc marți, iar miercuri ar urma să fie audierile noilor miniștri. Rămâne de văzut când va fi ziua pentru învestirea noului Guvern.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat