Mai mulţi răniţi într-un atac cu armă albă în Gara de Nord din Paris. Agresorul a fost reținut

Mai mulţi răniţi într-un atac cu armă albă în Gara de Nord din Paris. Agresorul a fost reținut

Un bărbat a rănit mai multe persoane miercuri dimineaţa, în staţia de tren Gara de Nord din Paris, individul fiind „neutralizat” de forţele de poliţie, a declarat ministrul de interne Gerald Darmanin, citat de Reuters.

Gara de Nord Paris. FOTO: EPA-EFE

„Un individ a rănit mai multe persoane în această dimineaţă în Gara de Nord. A fost rapid neutralizat. Mulţumesc forţelor de ordine pentru reacţia lor eficientă şi curajoasă”, a scris Darmanin pe contul său de Twitter, relatează EFE, citat de Agerpres.

Postul francez BFM TV a relatat că şase persoane au fost rănite în atac.

Anterior, presa franceză a relatat că un bărbat a rănit mai multe persoane cu un cuţit în Gara de Nord.

AFP, care citează o sursă din poliţie, a transmis că agresorul a fost reţinut de forţele de ordine la locul faptei.

Incidentul a avut loc la ora locală 6:45 (05:45) în interiorul gării. Dintr-un motiv încă neclarificat, bărbatul s-a năpustit asupra mai multor persoane cu o armă albă şi a reuşit să rănească pe câteva dintre acestea. Poliţiştii au folosit armele din dotare pentru a-l opri pe agresor, care a fost uşor rănit de un glonţ, a adăugat aceeaşi sursă, potrivit AFP.

După incident, trenurile au circulat normal prin gara cu cel mai mare trafic de pasageri din Europa, care dispune de linii pentru navetişti şi de lungă distanţă, inclusiv trenuri internaţionale precum Thalys, către Bruxelles, Amsterdam şi Koln, sau Eurostar spre Londra.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „Această funcție revine prin tradiție Statelor Unite” / Băsescu dezvăluie că nu România l-a propus pe Mircea Geoană la NATO!

5 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?