Mai mulți șoferi din Suedia au primit un mesaj de avertizare cu "Atac aerian, pericol"

Mai mulți șoferi din Suedia au primit un mesaj de avertizare cu "Atac aerian, pericol"

Panică în rândul șoferilor din Suedia după ce miercuri au primit mai multe mesaje de avertizare cu textul "Atac aerian, pericol", chiar dacă nu a fost nicio alarmă reală pe teritoriul Suediei.

Șoferi din Suedia au primit un mesaj de avertizare cu "Atac aerian, pericol". FOTO Shutterstock

Mai mulți șoferi au primit o alarmă falsă în zona Blekinge,a colo unde se află una din cele mai improtante baze ale forțelor armate suedeze. Mesajul de avertizare "Atac aerian, pericol" a fost transmis prin sistemul Trafic Media Channel. Acest sistem permite recepționarea informațiilor rutiere prin radio pe dispozitivele de navigație aflate la bordul mașinilor, potrivit Digi24 .

Autoritățile au aflat despre această situație prin intermediul presei, după ce mai mulți șoferi au luat legătura cu ziarele de știri pentru a afla de ce au primit acest mesaj de avertizare. Administrația Națională a Transporturilor afirmă că incidentul este unul foarte grav în actualul context al tensiunilor legate de războiul dintre Rusia și Ucraina.

În Suedia au loc ample campanii de informare a populației în caz de război. La fiecare locuință sunt distribuite broșuri cu instrucțiuni despre acțiunile necesare la izbucnirea unui război. Suedezii au lansat campanii de informare, deși nu au mai avut parte de războaie de peste 200 de ani, potrivit Agerpres .

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 Lucruri pe care nimeni nu le spune la televizor și nu numai...