Mai poate rămâne ăsta președintele CCR? Meleșcanu confirmă că Dorneanu a plecat în Rusia în ciuda avizului de la Ministerul de Externe: „A fost o opţiune personală”

Mai poate rămâne ăsta președintele CCR? Meleșcanu confirmă că Dorneanu a plecat în Rusia în ciuda avizului de la Ministerul de Externe: „A fost o opţiune personală”

Mai poate rămâne ăsta președintele CCR? Meleșcanu confirmă că Dorneanu a plecat în Rusia în ciuda avizului de la Ministerul de Externe: „A fost o opţiune personală”. Practic, Meleșcanu confirmă că Dorneanu a încălcat legea! Dar, probabil, a gândit că el este legea, ce pixul lui de fost procuror comunist!

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșscanu, a confirmat într-un interviu la TVR că președintele Curții Constituționale, Valer Dorneanu, a plecat la un seminar din Rusia în ciuda avizului negativ dat de Ministerul Afacerilor Externe. ”A fost o opţiune personală, şi-a dorit-o, poziţia noastră a fost scrisă foarte clar, aceasta e situaţia”, a spus Meleșcanu, conform  G4Media.ro .

Întrebat de ziaristul TVR dacă atenționările MAE mai au rost, dat fiind că un demnitar de rang înalt le ignoră, ministrul de Externe a spus că ”ele sunt băgate în seamă, sunt însă şi cazuri de excepţie, care a fost unul din cel pe care l-aţi pomenit”.

Preşedintele Curţii Constituţionale a României, Valer Dorneanu, a plecat la un forum juridic în Rusia, patronat de Putin, deşi Ministerul de Externe i-a recomandat să nu meargă la Sankt Petersburg, potrivit unei dezvăluiri Digi 24. Dorneanu a susţinut că poziţia MAE a venit după ce vizita fusese aranjată, iar biletele de avion cumpărate. Deplasarea lui Dorneanu nu figurează pe site-ul CCR, dar a fost confirmată pentru Digi24.ro chiar de şeful instituţiei.



Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale