MAI: Taxele pentru documentele care se eliberează în aceeași zi - prin mandat, virament sau numerar

MAI: Taxele pentru documentele care se eliberează în aceeași zi - prin mandat, virament sau numerar

Ministerul Afacerilor Interne precizează că plata taxelor pentru documentele care se eliberează în aceeași zi se poate face numai prin virament bancar, mandat poștal sau numerar.

Este vorba despre plata taxei de pașaport, precum și a tarifelor aferente confecționării și valorificării plăcilor cu numere de înmatriculare, atribuirii unui număr de înmatriculare preferențial, păstrării combinației numărului de înmatriculare, contravaloarea certificatelor de înmatriculare, a autorizațiilor provizorii și a permiselor de conducere.

Potrivit MAI, în cazul plăților făcute prin internet banking, serviciile publice comunitare pentru eliberarea și evidența pașapoartelor, precum și serviciile publice comunitare regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor vor lua măsura temporară de a le verifica, pe baza informațiilor puse la dispoziție de către Trezorerie.

''Măsura este provizorie până ce Trezoreria Română va dezvolta sistemul informatic necesar validării plăților efectuate direct de către funcționarii de la ghișeu. Având în vedere că pentru confirmarea tranzacției efectuate prin internet banking este nevoie de mai mult de 24 de ore, pentru documentele care se eliberează în aceeași zi în care se depune cererea (pașaportul simplu temporar, permis de conducere etc.), recomandăm cetățenilor să utilizeze modalități de plată a taxelor care permit dovada plății la momentul depunerii cererii'', adaugă sursa citată.

Odată cu intrarea în vigoare a ordonanței privind stabilirea unor măsuri de simplificare la nivelul administrației publice centrale și pentru modificarea și completarea unor acte normative, cetățenii au la dispoziție șase modalități de plată, printr-o singură operațiune.

Astfel, se poate face plata prin virament bancar, plata prin mandat poștal, la orice oficiu, plata în numerar la casieriile Trezoreriei. Pentru București, plata se efectuează la casieriile Trezoreriei sector 5 din Bd. Națiunile Unite nr. 6-8, Calea 13 Septembrie nr. 226 și la ghișeele acesteia deschise special în sediul din șoseaua Pipera nr. 49. De asemenea, se pot face plăți în numerar la ghișeele serviciilor publice comunitare regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor (pentru documentele emise de aceste structuri), plăți în numerar la casieriile Instituției Prefectului (pentru pașapoarte) și plata prin internet banking.

Cetățenii care fac astfel de plăți vor prezenta, la momentul depunerii cererii de eliberare a documentelor de care au nevoie, dovada plății generată la momentul efectuării tranzacției, fără certificarea de către bancă.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante