MAI: Toate persoanele evacuate preventiv în cursul zilei de miercuri au hrană și adăposturi sigure

MAI: Toate persoanele evacuate preventiv în cursul zilei de miercuri au hrană și adăposturi sigure

Toate cele peste 500 de persoane evacuate preventiv în cursul zilei de miercuri, ca urmare a inundațiilor produse în județele Galați și Vrancea, au hrană și adăposturi sigure, a informat, printr-un comunicat de presă Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

* Inundații în mai multe zone din țară. Drumuri blocate și circulație îngreunată din cauza precipitațiilor abundente

Conducerea MAI le-a cerut miercuri tuturor prefecților și șefilor inspectoratelor pentru situații de urgență din județele aflate sub avertizare meteorologică, în cadrul unei videoconferințe, să acorde toată atenția persoanelor evacuate și să se asigure că acestea au hrană și condiții sigure de cazare.

"Conform informării făcute de reprezentantul Administrației Naționale de Meteorologie, începând din această seară, ploile se vor restrânge ca intensitate, situația urmând să se normalizeze. În ceea ce privește situația hidrologică, rămân în atenție evoluțiile de pe afluenții Prutului și râului Jijia, în zona județelor Botoșani, Vaslui și Iași", se arată în comunicatul de presă.

Potrivit sursei citate, până în prezent, în urma inundațiilor nu au fost înregistrate victime, iar în localitățile unde au existat situații de risc au fost luate măsuri de evacuare preventivă a populației. Astfel, peste 500 de persoane din localitățile Slobozia-Conachi, Cuza Vodă, Pechea și Negrea, din județul Galați, respectiv Tătăranu din județul Vrancea au fost evacuate la rude sau în școli și cămine culturale.

Pentru limitarea efectelor inundațiilor, miercuri au acționat aproximativ 400 de pompieri, polițiști și jandarmi cu 190 de mijloace de intervenție. În localitățile Cuza Vodă și Slobozia-Conachi forțelor MAI li s-au alăturat 50 de militari din cadrul MApN.

La nivel central au fost luate măsuri de relocare de motopompe și tehnică de intervenție, astfel: în județul Vrancea au fost dislocate de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Buzău iar în sprijinul autorităților din Galați au fost trimiși pompieri ai Inspectoratelor pentru Situații de Urgență din Ialomița, Călărași și de la Unitatea Specială de Intervenții în Situații de Urgență de la Ciolpani.

Conducerea MAI a cerut prefecților să se asigure că pe parcursul nopții va fi constituită permanență la sediile primăriilor din localitățile aflate încă sub avertizare hidrologică, pentru ca, în caz de nevoie, populația să fie rapid alertată, se mai precizează în comunicatul de presă.

Primele evaluări ale pagubelor înregistrate se vor face după finalizarea intervențiilor.

Evoluția fenomenelor meteo și situația operativă din teren sunt monitorizate permanent la nivelul DSU și al Centrului Național de Conducere Integrată al MAI.

La videoconferința cu prefecții din județele aflate sub avertizări meteorologice și hidrologice au participat secretarii de stat Irina Alexe și Raed Arafat, șefii inspectoratelor generale și reprezentanți ai Administrației Naționale Apele Române, Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor și ai Administrației Naționale de Meteorologie.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /