Maia Sandu a refuzat să-l lase pe Viktor Orban să-i sărute mâna. Ce nu s-a văzut la TV la summitul de la Chișinău VIDEO

Maia Sandu a refuzat să-l lase pe Viktor Orban să-i sărute mâna. Ce nu s-a văzut la TV la summitul de la Chișinău VIDEO

Aproape 50 de lideri europeni s-au reunit, joi, la un eveniment găzduit de Republica Moldova. Este vorba despre al doilea summit al Comunității Politice Europene, ce a avut loc la Castelul Mimi. Întâlnirea a fost presărată cu momente neașteptate.

Summitul Comunității Politice Europene FOTO Presidency.ro

Maia Sandu, președinta Republicii Moldova, a fost alături de cei mai importanți președinți sau premieri din Europa, care au participat la eveniment. Faptul că este o femeie președinte într-o majoritate masculină a adus și unele momente cel puțin ciudate.

Cei mai mulți dintre cei prezenți au dat mâna cu Maia Sandu. Printre aceștia a fost și președintele Klaus Iohannis, dar și Volodimir Zelenski - președintele Ucrainei și Emmanuel Macron - președintele Franței. În schimb, premierul Ungariei, Viktor Orban, a vrut să-i sărute mâna acesteia. Președinta Moldovei însă i-a refuzat gestul și și-a retras mâna, în momentul în care premierul ungar s-a aplecat pentru acest gest.

Șefa guvernului italian, sărutată pe gât

Un astfel de moment cel puțin bizar a avut loc între premierul Albaniei, Edi Rama și șefa Cabinetului de miniștri italian, Giorgia Meloni. Premierul albanez a luat-o de gât pe Giorgia Meloni și a pupat-o, sărutul său nimerind pe gât.

Jurnaliștii de la „Corriere della Sera” au scris referitor la gestul premierului albanez: „Salutul afectuos (și flagrant) al premierului albanez Rama către Meloni”, citează Libertatea . Nici președintele României nu a scăpat de critici. Acesta a purtat ochelari de soare gen Top Gun.

De altfel, acesta nu a fost primul sau singurul moment în care președintele Iohannis s-a prezentat la întâlniri oficiale, purtând ochelarii lui de soare. S-a mai întâmplat în 2017, când a fost prezent la un eveniment de la baza militară „Mihail Kogălniceau”, dar și în 2019, la o campanie de strângere de semnături pentru susținerea candidaturii sale la alegerile prezidențiale, arată aceeași sursă.

Iohanns a purtat, cel puțin, costum. Volodimir Zelenski a refuzat să-l poarte, așa cum a făcut la toate întâlnirile oficiale de când țara lui se află în război.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Dilema Danei Budeanu / „Dacă tu nu i-o sugi, cine i-o suge?”

2 Ea este românca rămasă goală în fața lui Mussolini, și și-a recuperat banii în 1931 punând pistolul pe masa bancherilor

3 Cineva din Europa de Est a dat 136 de milioane $ pe un apartament de lux din Dubai care nici măcar n-a fost construit

4 VIDEO Detalii tulburătoare despre crima căreia i-a căzut victimă tânăra de 23 de ani din București, însărcinată în 4 luni

5 VIDEO Pe Miss Venezuela 2023 o cheamă Ileana!