Maia Sandu, de 1 Decembrie. Moldova privește către România cu recunoștință și speranță

Maia Sandu, de 1 Decembrie. Moldova privește către România cu recunoștință și speranță

Maia Sandu susține că pentru țara sa este o bucurie să sărbătorească România, stat care a oferit un ajutor imens și necondiționat, inclusiv aderării la Uniunea Europeană a Republicii Moldova.

De Ziua Națională a României, Sandu a mulțumit țării pentru sprijinul oferit. FOTO: Presedinte. md

Potrivit Maiei Sandu, autoritățile române au oferit sprijin în diverse domenii, între care învățământ, telecomunicații.

,,România este iubită, aici, pentru umărul pe care ne putem baza când ne este greu, pentru ajutorul imens și necondiționat oferit cetățenilor noștri pentru susținerea puternică acordată aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Lista este lungă. Grădinițe, microbuze școlare, motorină, vaccin, ajutor umanitar, sprijin pentru modernizarea satelor, comunicarea cu cei dragi datorită tarifelor la roaming”, a spus Maia Sandu.

Mai nou, România este principalul furnizor de lumină din Republica Moldova, țară care se confruntă cu o criză energetică gravă, iar președinta a ținut să reamintească și despre asta. ,,Lumină, într-o perioadă în care rachetele rusești aduc întunericul în regiune”, a precizat aceasta.

De ce e iubită România

Maia Sandu, însă afirmă că România este iubită pentru mai mult decât atât.

,,Pentru limba română în care am crescut ca într-o casă părintească, pentru istoria comună, o istorie a curajului și a luptei pentru libertate. Împărtășim același respect față de înaintașii noștri, care au câștigat cu sânge rece libertatea. Și aceeași dorință ca oamenii de pe ambele maluri ale Prutului să trăiască demn în democrație și prosperitate. Să gândească liber”, a punctat președinta.

Iar atât oamenii din țara sa, cât și cei din România își doresc pace și libertate, mai spune Sandu.

,,Moldova privește către România cu recunoștință și speranță. Avem încrederea că mergem pe calea cea bună și că vom reuși să aducem Europa acasă la noi, inclusiv cu ajutorul României. Și pe o parte, și pe cealaltă a Prutului, oamenii își doresc să trăiască în pace și libertate, într-o casă europeană comună prosperă. Mulțumim României că ne rămâne aproape”, a conchis aceasta.

Ziua Națională a României, marcată în Parlament

Ziua Națională a României a fost marcată și în plenul Parlamentului de la Chișinău. Iar cu un mesaj de felicitare a venit președintele Legislativului, Igor Grosu, la începutul ședinței.

”Mulțumim, dragă Românie, pentru toate lucrurile frumoase pe care le-ai făcut și pe care le vom face împreună. Ultimii doi ani, cu crize peste crize, ne-au arătat cine ne este prieten adevărat și cine nu. Și noi o spunem de fiecare dată cu voce tare, nu în șoaptă, cum o făceau alții: mulțumesc, România!”, a declarat Igor Grosu.

A urmat programul artistic al unui grup de elevi din cadrul liceului „Gheorghe Asachi” din Chișinău.

,,Trăiască, trăiască, trăiască și-nflorească,

Ardealul, Moldova și Țara Românească!

Jos vama de pe Prut, jos vama de pe Prut!”.

Opoziția parlamentară nu a reacționat

Adolescenții talentați, însă au fost aplaudați numai de parlamentarii Partidului Acțiune și Solidaritate. Opoziția, adică reprezentanții Blocului Comuniștilor și Socialiștilor au privit, însă nu au avut nici o reacție la cele întâmplate.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”