Maia Sandu: Gruparea pentru hoție promite Moscovei să răstoarne ordinea constituțională

Maia Sandu: Gruparea pentru hoție promite Moscovei să răstoarne ordinea constituțională

Maia Sandu susține că grupări pro-ruse încearcă să destabilizeze Republica Moldova, pentru ca țara să fie folosită în războiul pe care Kremlinul l-a declanșat în Ucraina. Afirmațiile vin după ce forțele de ordine au evacuat recent corturile amplasate pe carosabilul din centrul Chișinăului de manifestanții Partidului ,,Șor”, o formațiune pro-rusă și condusă de deputatul fugar Ilan Șor, cercetat în dosarul ,,frauda bancară”.

Maia Sandu acuză grupări pro-ruse de tentative de destabilizare. Foto: presedinte.md

Maia Sandu a declarat că se încearcă destabilizarea situației în țară ,,de gruparea pentru hoție și război care se teme de pușcărie și este gata să dea foc la țară pentru a-și salva piele”.

,,Membrii acestei grupări vor să scape de închisoare pentru furturile comise în trecut și să-și refacă schemele de corupție. Ei încearcă să folosească situația dificilă în care se află țara acum din cauza războiului din Ucraina, pentru a o destabiliza și crea haos”, a spus Maia Sandu.

Mai mult, aceștia, potrivit președintei, aceștia ar urmări să răstoarne guvernarea și să-și instaleze propriul Guvern.

,, Ei așa de tare își doresc să ajungă la putere, încât promit Moscovei să răstoarne ordinea constituțională și să instaleze un Guvern prin care Rusia să poată folosi țara noastră în război. Le spun clar: Nu vă faceți iluzii, nu irosiți banii profesorilor, medicilor, pensionarilor pe care i-ați furat și acum îi ardeți în proteste. Nu veți reuși. Mai mult, trădarea de patrie va fi sancționată dur”, a mai menționat președintele Republicii Moldova.

Maia Sandu le-a mulțumit polițiștilor, care au evacuat corturile protestatarilor partidului ,,Șor”, instalate ilegal în inima capitalei. ,,Au intervenit profesionist, evitând violențele în evacuarea de pe carosabil a corturilor instalate ilegal pentru a bloca deplasarea chișinăuienilor. Aceste acțiuni ale grupării pentru hoție și război sunt provocătoare și trebuie pedepsite conform legii”.

În același timp, Maia Sandu a solicitat Guvernului să examineze modificarea temporară a legislației, care va permite poliției să asigure ordinea publică, ,, chiar și în condițiile în care unii actori din administrația locală sabotează eforturile Guvernului de a menține stabilitatea și ordinea în țară”, a precizat aceasta.

De la mijlocul lunii septembrie, membrii și simpatizanții Partidului „Șor” au început manifestațiile contra guvernării. Liderul formațiunii politice, Ilan Șor, care a fost condamnat pentru spălare și escrocherie în proporții deosebit de mari, nu este în țară. Acesta a părăsit acum trei ani teritoriul Republicii Moldova, la scurt timp după ce Partidul Democrat din Moldova a cedat puterea.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…