Maia Sandu: Nu există un pericol iminent de invazie militară rusă. Ce spune despre o candidatură în România

Maia Sandu: Nu există un pericol iminent de invazie militară rusă. Ce spune despre o candidatură în România

Maia Sandu dă asigurări că nu există în acest moment pericol iminent de invazie militară în Republica Moldova. Președintele Republicii Moldova a infirmat informațiile privind o eventuală candidatură la prezidențialele din România.

Lidera de la Chișinău susține că nu există pericol iminent de invazie militară. FOTO: Facebook.com

,,La acest moment, nu există un pericol iminent de invazie militară și acest lucru se datorează faptului că Ucraina luptă pentru libertatea sa și în acest fel luptă și pentru libertatea noastră atât timp cât Ucraina îi ține pe ruși, pe forțele rusești departe de Republica Moldova atât timp suntem în siguranță”, a declarat președinta Republicii Moldova la TVR.

Ce spune despre participarea la alegerile prezidențiale din România

Maia Sandu a declarat că nu va candida la alegerile prezidențiale din România, versiune vehiculată de propaganda rusă, care menționează că în spatele planului ar fi realizarea unirii României cu Republica Moldova.

,,Vreau să fie foarte clar, nu candidez la nicio funcție în România. Știu că de cealaltă a Prutului sunt români care urmăresc ce facem noi la Chișinău și unii dintre ei apreciază ceea ce facem noi la Chișinău. Le suntem tare recunoscători, noi avem niște sarcini tare importante, noi trebuie să rezistăm, noi trebuie să reușim să ținem Republica Moldova de partea lumii libere și noi trebuie să reușim să ducem Republica Moldova în Uniunea Europeană. Sunt sarcini importante și complicate, și noi contăm foarte mult pe sprijinul Românei, în continuare contăm pe sprijinul domnului președinte, pe sprijinul Guvernul și pe sprijinul tuturor românilor din partea dreapta a Prutului”, a precizat Maia Sandu.

Maia Sandu: Unirea posibilă numai cu sprijinul cetățenilor ambelor țări

În ceea ce privește unirea Republicii Moldova cu România, Maia Sandu susține că acest lucru se poate întâmpla numai dacă există sprijinul cetățenilor ambelor țări. Până atunci, reprezentanții Kremlinului se folosesc de această versiune drept un instrument pentru a speria unele categorii de cetățeni ai statului vecin.

,,Haideți să fim serioși că, doar nu credem că cei de la Kremlin își doresc unirea Republicii Moldova cu România, iarăși sunt instrumente pe care încearcă să le folosească ca să sperie anumite categorii de cetățeni din Republica Moldova. Unirea se poate întâmpla, așa cum am spus de mai multe ori, dacă există sprijin din partea cetățenilor Republicii Moldova și dacă există sprijin din partea cetățenilor României”, a punctat lidera de la Chișinău.

Anterior, șeful diplomației ruse a lansat amenințări la adresa Chișinăului. În cadrul unui interviu acordat lui Dmitri Kiseliov, catalogat de presa internaţională drept propagandist al Rusiei, întrebat care din statele din apropierea Rusiei ar putea să urmeze calea Ucrainei, ministrul rus de Externe a arătat spre Republica Moldova. Ba mai mult, Serghei Lavrov a spus că președinta, Maia Sandu, vrea să introducă ţara în NATO sau să o unească cu România.

Iar la sfârșitul anul trecut, șeful Serviciului de Informații și Securitate de la Chișinău, Alexandru Musteața, a anunțat că Rusia ar putea încerca în 2023 o invazie a Republicii Moldova, în încercarea de a crea un coridor spre Transnistria. Totuși, el a accentuat că punerea în aplicare a acestor scenarii depinde de evoluțiile războiului din Ucraina.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...