Maia Sandu și Volodimir Zelenski, întrevedere la Tirana. Ce au discutat cei doi lideri

Maia Sandu și Volodimir Zelenski, întrevedere la Tirana. Ce au discutat cei doi lideri

Președintele Rep. Moldova, Maia Sandu, și șeful statului ucrainean, Volodimir Zelenski, au avut o întrevedere la Tirana unde a avut loc summitul Ucraina-Europa de Sud-Est, cei doi lideri discutând inclusiv despre viitorul comun al celor două țări în cadrul Uniunii Europene.

Cei doi lideri s-au întâlnit în Albania. FOTO: Facebook

,,În cadrul vizitei la Tirana, cu prilejul summitului Ucraina-Europa de Sud-Est, am avut o întâlnire cu Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, cu care am discutat despre rezistența continuă a Ucrainei în fața invaziei ruse și despre viitorul nostru comun în cadrul Uniunii Europene”, a anunțat Maia Sandu prin intermediul unui mesaj publicat pe internet.

În cadrul aceleiași întâlniri, lidera de la Chișinău a reiterat sprijinul Republicii Moldova pentru Ucraina, țară invadată acum doi ani de armata rusă.

,,La doi ani de apărare eroică în fața agresiunii militare neprovocate și nejustificate a Rusiei, am reconfirmat sprijinul hotărât al Moldovei pentru victoria Ucrainei și o pace durabilă. Chiar în aceste zile, un nou lot de ajutor umanitar, ce constă din echipamente electrice, medicale, sticlă și produse alimentare, a fost trimis spre orașul Mîkolaiiv. Moldova și cetățenii săi vor continua să facă totul ce le stă în puteri pentru a sprijini țara vecină, care rezistă invaziei ruse și astfel protejează și pacea noastră. Summitul de la Tirana a fost încă o oportunitate pentru Moldova de a se alătura apelurilor către comunitatea internațională de a spori sprijinul pentru Ucraina”, a conchis președintele Republicii Moldova care a participat în data de 28 februarie la summitul regional Ucraina – Europa de Sud-Est care a avut loc în Tirana, capitala Albaniei.

În cadrul summitului au fost purtate discuții privind susținerea Ucrainei, dar și pentru țările candidate la aderarea la Uniunea Europeană, printre ele fiind și Republica Moldova

În data de 14 decembrie a anului trecut, Consiliul European a decis deschiderea negocierilor de aderare pentru cele două state, anunț făcut public de președintele Charles Michel.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat