Maia Sandu: Simțim sprijinul puternic al României. Sângele apă nu se face

Maia Sandu: Simțim sprijinul puternic al României. Sângele apă nu se face

Președinta Republicii Moldova a afirmat, în timpul declarațiilor comune cu Klaus Iohannis, că țara sa simte „mai mult ca niciodată sprijinul puternic al României pentru cetățenii Republicii Moldova, pentru pace, bunăstare și viitorul nostru european”.

Klaus Iohannis, alături de președinta Republicii Moldova FOTO: Administrația Prezidențială

„Sângele apă nu se face și relația noastră e cea mai bună dovadă. Avem multe proiecte comune, care ne ajută să rezistăm în această perioadă complicată și să avansăm pe calea europeană. Mulțumesc pentru atenția deosebită acordată obiectivelor noastre comune. Parteneriatul strategic cu România înseamnă beneficii concrete în multe domenii și în plan extern avem o cooperare foarte specială”, a declarat Maia Sandu.

Șeful statului moldovean susține că legătura „tot mai strânsă” dintre Chișinău și București are un impact direct asupra cetățenilor Republicii Moldova, precizând că această bucurie „este umbrită de tragedia unui război crunt”.

„Noi, în Republica Moldova, suntem protejați de scutul eroilor ucraineni. Europa este puternică datorită unității și a fermității cu care apără pacea și viața oamenilor.Războiul aduce moarte și distrugere. Toată regiunea este afectată puternic. Republica Moldova trece prin provocări fără precedent. În pragul iernii, a trebuit să facem față șantajului energetic din partea Kremlinului. Pe parcursul anului, am avut provocări de securitate, cu scopul de a crea haos și de a destabiliza regiunea noastră. Unii au dorit ca țara noastră să cadă. Să poată instaura la Chișinău un guvern marionetă, servil intereselor Kremlinului. Republica Moldova rămâne în picioare, demnă. Hotărâtă în drumul său spre UE, datorită fermității și solidarității oamenilor și ajutorului din partea prietenilor”, a afirmat președinta Republicii Moldova.

Maia Sandu a precizat că la începutul războiului Republica Moldova era cel mai vulnerabil vecin al Ucrainei, menționând că în prezent țara este pregătită: „Consolidăm capacitatea de apărare, avem surse noi de energie, pe care ne putem baza, am crescut exporturile către Uniunea Europeană, suntem mai rezistenți și mai puternici”.

Șefa statului moldovean a mulțumit României „pentru consecvență, pentru altruism, pentru îndrumare și mulțumim pentru că ne ajutați să fim mai puternici”.

„Recunoștința noastră însoțește angajamentul nostru ferm de a aduce Europa acasă, în Moldova, și de a duce Moldova în rândul țărilor europene, alături de România”, a precizat aceasta.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…