Maia Sandu, vizită la București. Se va întâlni cu Klaus Iohannis și Olaf Scholz

Maia Sandu, vizită la București. Se va întâlni cu Klaus Iohannis și Olaf Scholz

Lidera de la Chișinău va efectua în data de 3 aprilie o vizită la București, unde va participa la o reuniune trilaterală cu președintele României și cancelarul Germaniei, anunță reprezentanții președinției române. Chișinăul nu a dat detalii despre deplasarea Maiei Sandu.

Săptămâna viitoare, Maia Sandu va întreprinde o vizită la București. FOTO: Arhivă

Reuniunea trilaterală va avea loc la Palatul Cotroceni și are ,,ca obiectiv consolidarea sprijinului în toate domeniile pentru asigurarea rezilienței, a stabilității și a securității Republicii Moldova și pentru susținerea parcursului european”.

,,Discuțiile vor transmite un mesaj clar privind continuarea sprijinului ferm și neabătut din partea partenerilor Chișinăului, în special în condițiile în care Republica Moldova este supusă unor presiuni hibride sistematice, inclusiv unor tentative de subminare a ordinii constituționale”, anunță reprezentanții instituției prezidențiale de la București.

De asemenea, se va discuta și despre sprijinul pentru avansarea integrării europene a țării vecine, care ,,este singura opțiune capabilă să asigure un viitor democratic, prosper și stabil pentru cetățenii săi”, potrivit reprezentanților statului român.

Ultima vizită la București, luna trecută

Ultima vizită în România a liderei de la Chișinău a avut loc luna trecută. Atunci, Maia Sandu s-a întâlnit cu omologul său român, dar și cu premierul de la București, discuțiile axându-se pe situaţia de securitate din Republica Moldova şi despre aderarea sa la Uniunea Euroeană. Vizita a avut loc cu o zi înainte de împlinirea unui an de la declanşarea războiului Rusiei contra Ucrainei.

Statul vecin a ajuns în ultima perioadă în atenția marilor actori internaționali, fie că este vorba de sprijinul anunțat prin vocea președintelui SUA, fie prin informațiile legate de o posibilă destabilizare a Chișinăului pusă la cale de Kremlin.

În capitală, dar și alte regiuni ale țării au avut loc mai multe manifestații antiguvernamentale organizate de partidul prorus Șor, condus de Ilan Șor, politician cu probleme penale care se ascunde de justiția de acasă în Israel. Acesta neagă că formațiunea sa ar fi folosită de Kremlin în planul său de a destabiliza Chișinăul.

Totuși, înainte de a începe una din cele mai mari manifestații, poliția a anunțat că protestul urma să fie destabilizat de persoane cu antecedente penale sau cu pregătire sportivă și remunerate cu mii de dolari, în spatele operațiunii fiind serviciile specializate ale Rusiei.

De asemenea, anchetele procuraturii au scos la iveală faptul că unii dintre participanții la aceste evenimente ar fi plătiți.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Va fi asfaltat cel mai vechi drum din țară, o variantă mai scurtă cu 30 de km la Valea Oltului!

2 Florin Călinescu, dividende de peste un milion de lei...

3 Primul general român format la Harvard răspunde unei întrebări presante. Ce șanse mai are Ucraina să învingă Rusia

4 Citiți și judecați voi...

5 Foarte interesante amănunte...