Mail On Sunday susține că hackeri legați de Rusia au spart telefonul lui Liz Truss

Mail On Sunday susține că hackeri legați de Rusia au spart telefonul lui Liz Truss

Smartphone-ul personal al fostului premier britanic Liz Truss a fost spart de hackeri care ar fi lucrat pentru serviciile ruse de informații, a dezvăluit sâmbătă seara pe site-ul său ziarul britanic Mail On Sunday .

Liz Truss. Foto: EPA-EFE

Corespondenții publicației se referă la surse din agențiile de securitate de stat ale regatului, potrivit cărora telefonul lui Truss a fost spart pe vremea când aceasta era șefă a Ministerului de Externe britanic. Hackingul a fost descoperit în iulie - cu puțin timp înainte ca Truss să se alăture luptei pentru funcția de premier. Potrivit interlocutorilor Mail On Sunday, atacatorii au avut acces la corespondența lui Truss din ultimul an, inclusiv mesaje care conțineau informații clasificate, detalii despre negocierile dintre Londra și aliații săi cheie, precum și informații despre livrările de arme către Ucraina.

Informațiile despre incident ar fi fost ascunse la cererea lui Boris Johnson, care a condus guvernul britanic până luna trecută. Publicitatea ar fi putut fi un obstacol în calea lui Truss către funcția de premier, pe care a părăsit-o oricum pe 20 octombrie - la doar 50 de zile după preluarea mandatului.

Publicația notează că dezvăluirile surselor sunt confirmate indirect de faptul că în vară Truss a schimbat numărul de telefon pe care îl folosea de mai bine de 10 ani.

Guvernul Regatului Unit nu a confirmat, dar nici nu a infirmat informațiile despre hacking, invocând faptul că „nu comentează măsurile de asigurare a siguranței persoanelor” în spațiul informațional. "Guvernul are sisteme bine stabilite de protecție împotriva amenințărilor cibernetice. Acestea includ briefing-uri regulate pentru miniștri, recomandări pentru asigurarea protecției datelor cu caracter personal și minimizarea amenințărilor cibernetice", a declarat serviciul de presă guvernamental publicației.

Autoritățile ruse au negat în mod repetat acuzațiile din partea țărilor occidentale de implicare în atacuri cibernetice. Astfel, în luna mai a acestui an, Ministerul rus de Externe, comentând acuzațiile privind legătura Moscovei cu presupuse atacuri, la scară largă, a declarat că tabloidele britanice continuă să exploateze agenda rusofobă.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Va fi asfaltat cel mai vechi drum din țară, o variantă mai scurtă cu 30 de km la Valea Oltului!

2 Florin Călinescu, dividende de peste un milion de lei...

3 Foarte interesante amănunte...

4 VIDEO Ultimele imagini cu Putin, la slujba de Paște...

5 O femeie indiană și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o la „relații sexuale împotriva naturii cu orice bărbat, femeie sau animal”