Maimuțele sunt în continuare sclave ale fermierilor de nuci de cocos pentru a satisface cererea tot mai mare de lapte vegan | VIDEO

Maimuțele sunt în continuare sclave ale fermierilor de nuci de cocos pentru a satisface cererea tot mai mare de lapte vegan | VIDEO

Maimuțele sunt în continuare sclave ale fermierilor de nuci de cocos care le pun să lucreze neîncetat pentru a satisface cererea tot mai mare de lapte vegan, notează The Sun.

Primatele sunt forțate să recolteze sute de nuci de cocos în fiecare zi în Thailanda, sub ochii vigilenți ai îngrijitorilor lor.

Maimuțele sunt obligate să petreacă nenumărate ore pentru a culege fructele, a relatat The Times.

Se pare că fermierii trag de frânghii care sunt legate în jurul animalelor pentru a le controla în timp ce acestea își desfășoară turele istovitoare în vârful copacilor.

Dar, în ciuda unei campanii de trei ani desfășurate de organizația caritabilă pentru drepturile animalelor Peta în 2019 - unele ferme din Thailanda au continuat să forțeze maimuțele să muncească.

Animalele nevinovate sunt fie crescute în captivitate, fie sunt furate de la mamele lor din junglă când sunt pui.

Filmările din trecut ale organizației caritabile au dezvăluit secretele întunecate din spatele industriei de exploatare a maimuțelor și au evidențiat, de asemenea, torturile la care sunt supuse acestea în captivitate.

Manipulatorii au fost văzuți folosind metode de intimidare și pedepse brutale pentru a dresa macacii, inclusiv biciuind animalele și spânzurându-le de gât.

Dar ororile nu se opresc aici - potrivit Peta, dinții din față ascuțiți ai animalelor sunt adesea îndepărtați pentru a le împiedica să se muște pe ele însele sau pe fermieri.

Și acest coșmar continuă să se extindă pe măsură ce cererea de lapte vegan crește.

În condițiile în care Thailanda este unul dintre cei mai mari producători de lapte de nucă de cocos din lume - Peta a avertizat că sursa unor produse pe bază de nucă de cocos, cum ar fi laptele, uleiul și făina, ar putea fi produsă parțial de „maimuțe sclave”.

Organizația caritabilă a cerut acum boicotarea tuturor produselor din nucă de cocos fabricate în Thailanda, deoarece maimuțele continuă să fie folosite ca forță de muncă gratuită.

HelloFresh, cel mai popular furnizor de mâncare din lume, a devenit cea mai recentă companie internațională care a renunțat complet la laptele de cocos thailandez.

În Thailanda, braconierii fură puii de primate atrăgându-i în capcane sau ucigându-le mamele - iar conform „listei roșii” a Uniunii Internaționale pentru Conservarea Naturii, cele două rase de maimuțe folosite în fermele de nuci de cocos au fost considerate „vulnerabile” și „pe cale de dispariție”.

Întrucât maimuțele sunt animale sălbatice sociabile, nu doar munca fizică are impact asupra vieții lor.

Potrivit Peta, lipsa de contact cu grupurile lor sociale le poate provoca angoase psihice extreme și depresie.

„Conduse la disperare, ele se plimbă și se învârt în cerc la nesfârșit pe peticele de pământ sterpe și pline de gunoaie unde sunt înlănțuite”, a declarat organizația caritabilă într-un raport.

Însă nu toată lumea a fost de acord cu interzicerea sclaviei maimuțelor, inclusiv unii politicieni thailandezi de elită și personalități din industrie.

Aceștia au argumentat că utilizarea forței de muncă a primatelor în acest mod este similară cu utilizarea altor animale din întreaga lume, cum ar fi cămilele și elefanții.

Oficiali guvernamentali din Thailanda au susținut chiar că pentru macaci culesul nucilor de cocos este ceva natural și au susținut că această practică este o tradiție culturală, potrivit The Times.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?