Majoritatea americanilor spun că nici Biden, nici Trump nu ar mai trebui să candideze. Motivele invocate de alegători

Majoritatea americanilor spun că nici Biden, nici Trump nu ar mai trebui să candideze. Motivele invocate de alegători

Nici democratul Joe Biden, nici republicanul Donald Trump nu par să aibă prea multă susținere din partea alegătorilor americani, la viitoarele alegeri prezidențiale. Două treimi dintre aceștia sunt de părere, potrivit unui sondaj, că niciunul nu ar mai trebui să candideze.

Două treimi din alegătorii din SUA nu vor o nouă confruntare între Biden și Trump FOTO Shutterstock

Sondajul, ale cărui rezultate au fost publicate luni, cu o zi înaintea anunţului lui Biden că va candida din nou , arată un public american lipsit de entuziasm faţă de perspectiva unei noi confruntări între Joe Biden şi predecesorul său republican Donald Trump.

Astfel, 44% dintre alegătorii democraţi înregistraţi susţin că Biden nu ar trebui să candideze, în timp ce 34% dintre cei republicani sunt de părere că Trump nu ar trebui să se înscrie în cursa electorală.

Joe Biden, prea bătrân pentru un nou mandat

Aproximativ jumătate dintre democraţii din Statele Unite afirmă că preşedintele Joe Biden nu ar trebui să candideze pentru al doilea mandat la alegerile de anul viitor şi că el este prea bătrân pentru a face acest lucru, notează Reuters.

De la preluarea mandatului în ianuarie 2021, preşedintele Joe Biden a trebuit să trateze probleme economice grave, precum creşterea inflaţiei. Doar 41% dintre cei intervievaţi, printre care 74% dintre democraţi şi 10% dintre republicani, sunt mulţumiţi de rezultatele lui Biden la conducerea ţării.

Joe Biden este cea mai în vârstă persoană care a ajuns preşedinte al SUA şi ar avea 86 de ani la încheierea unui eventual al doilea mandat de patru ani. O proporţie de 61% dintre alegătorii democraţi înregistraţi sunt de părere că el este prea bătrân pentru a mai lucra în administraţia SUA.

Spre comparaţie, doar 35% din alegătorii republicani înregistraţi cred că Donald Trump (76 de ani) este prea bătrân a mai activa pe scena politică americană.

În 2020, Biden l-a înfrânt pe Trump câştigând Colegiul Electoral cu 306 voturi la 232. Politicianul democrat s-a plasat pe prima poziţie în 'statele indecise' Pennsylvania şi Georgia, având un avans de peste 7 milioane de voturi la nivel naţional. El a obţinut 51,3% din votul popular, iar Trump 46,8%.

Donald Trump este favorit la obţinerea candidaturii republicane (50% din alegătorii republicani înregistraţi), fiind urmat de guvernatorul statului Florida, Ron DeSantis, preferat de 24% dintre simpatizanţii partidului.

Sondajul Reuters/Ipsos a fost realizat pe durata a trei zile pe un eşantion de 1.005 adulţi din SUA, dintre care 445 s-au autodeclarat democraţi şi 361 republicani.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...