Majoritatea germanilor consideră că relaţiile dintre Germania şi SUA s-au înrăutăţit sub Trump (sondaj)

Marea majoritate a germanilor consideră că relaţiile dintre ţara lor şi Statele Unite s-au înrăutăţit sub preşedinţia lui Donald Trump, potrivit unui sondaj de opinie, al doilea în tot atâtea zile, citat vineri de dpa.

Sondajul - realizat de YouGov pentru agenţia germană de presă dpa - constată că 69% dintre germani cred că aşa stau lucrurile, comparativ cu doar 2% care consideră că relaţiile dintre cele două ţări s-au îmbunătăţit.

Circa 17% dintre germani cred că relaţiile au rămas neschimbate de când Trump a preluat funcţia în ianuarie 2017, în timp ce 62% au declarat că relaţiile dintre cele două ţări n-au mai fost atât de proaste de la sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Sondajul YouGov a fost efectuat pe un eşantion de 2.044 de persoane între 23 şi 25 aprilie.

De asemenea, mai mult de două treimi dintre germanii chestionaţi într-un sondaj online realizat de Civey pentru Funke Media Group, publicat joi, au declarat că relaţiile dintre Berlin şi Washington s-au înrăutăţit într-o oarecare măsură (47,3%) sau semnificativ (20,8%) sub preşedintele Trump.

Doar 5,7% consideră că relaţiile s-au îmbunătăţit într-o oarecare măsură sau s-au ameliorat semnificativ. Mai mult de o cincime (21,6%) cred că nu există nicio schimbare, potrivit sondajului Civey/Funke.

Cancelarul Angela Merkel se află vineri la Washington pentru o întâlnire cu Trump, unde chestiuni precum tarifele SUA asupra importurilor de metale, acordul nuclear cu Iranul şi războiul din Siria ar urma să fie discutate.

Aceasta este a doua deplasare a lui Merkel la Washington pentru a se întâlni cu Trump şi are loc în aceeaşi săptămână în care preşedintele francez Emmanuel Macron a fost primit cu mare pompă în cadrul unei vizite de stat de trei zile în SUA. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 HARTĂ INTERACTIVĂ Rezultate alegeri prezidențiale 2019 - Turul 1. Vezi cât a obținut fiecare candidat și în ce…

2 ALERTĂ Rareș Bogdan, mesaj în miez de noapte! „Dăncilă să se pregătească pentru un dialog cu procurorii, din c…

3 Pentru cunoscători / Tentativa lui Macron și a serviciilor secrete franceze de a face jocuri murdare în România …

4 Gata, „revoluția anti-clica PSD” a lui Orban s-a terminat! Reforma administrației, promisă „rapid”, se amână „…

5 Primul semnal din USR. Cosette Chichirău, contracandidata lui Barna la alegerile interne: „Nu știu ce va face …

recomandări

Te ia DNA: Nicolae Moga

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Scene uimitoare filmate prin procedeu time lapse creează impresia unei alte lumi