Majoritatea ruşilor cred că ''un guvern'' secret conduce lumea (sondaj)

Majoritatea ruşilor cred că ''un guvern'' secret conduce lumea (sondaj)

Doi ruşi din trei - 67% - cred că ''un guvern'' secret conduce lumea, potrivit unui sondaj al centrului rus de opinie VTsIOM, care arată o creştere a puterii teoriilor complotului în Rusia, relatează joi AFP.

Persoanele chestionate au avut de răspuns la întrebarea dacă ştiu cumva că există vreo ''organizaţie sau un grup de persoane care au o influenţă asupra tuturor proceselor mondiale şi controlează acţiunile şefilor de stat din numeroase ţări''.

Astfel, 74% dintre cei care cred în teoria conspiraţionistă au afirmat că acţiunile ''guvernului mondial'' sunt ''contrare intereselor Rusiei'', potrivit sondajului, realizat la sfârşitul lui mai în rândul a 2.000 de persoane.

Circa 23% dintre cei care cred în existenţa acestui ''guvern'' din umbră apreciază că el este format din oligarhi bogaţi şi din bancheri.

Numărul ruşilor care cred în această teorie a explodat în ultimii patru ani, cifra reprezentând 45% în 2014.

Un rus din 10 convins de existenţa ''guvernului'' secret mărturiseşte că a găsit probele uitându-se la emisiunile de televiziune şi citind cărţi.

În Rusia sunt numeroase canalele de televiziune care şi-au înmulţit emisiunile despre ''inamicii Rusiei'', ameninţările şi comploturile la adresa ţării, teme larg reluate de către propaganda oficială.

Acelaşi sondaj arată că 24% dintre ruşi nu cred în această teorie. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...