Majoritatea ţestoaselor eclozate pe plajele din Florida sunt femele, în contextul verilor mai călduroase

Majoritatea ţestoaselor eclozate pe plajele din Florida sunt femele, în contextul verilor mai călduroase

''Cel mai înfricoşător este că ultimele patru veri din Florida au fost cele mai călduroase înregistrate vreodată. Oamenii de ştiinţă care studiază puii şi ouăle de ţestoasă nu au descoperit ţestoase de sex masculin, ci doar ţestoase femele în ultimii patru an, a precizat Bette Zirkelbach, manager al Turtle Hospital din Marathon, un oraş din Florida Keys.

Când o ţestoasă femelă sapă un cuib pe plajă, temperatura nisipului determină genul puilor. Zirkelbach a spus că un studiu australian a arătat statistici similare - ''99 dintre puii de ţestoasă marină recent eclozaţi sunt femele''.

În locul determinării sexului în timpul fertilizării, sexul ţestoaselor marine, ca şi în cazul aligatorilor, depinde de temperatura ouălor în dezvoltare, potrivit Administraţiei Naţionale Oceanice şi Atmosferice (NOAA).

Dacă un ou de ţestoasă incubează la o temperatură mai mică de 27,7 grade Celsius, puii de ţestoasă vor fi masculi, iar dacă incubarea se face la o temperatură de peste 31 de grade Celsius, vor fi femele, potrivit paginii de internet a Serviciului Naţional pentru Oceane din cadrul NOAA.

''Pe parcursul anilor, se va înregistra un declin accentuat al populaţiei întrucât pur şi simplu nu avem diversitate genetică'', a spus Melissa Rosales Rodriguez, îngrijitoare de ţestoase la recent inauguratul spital de la Miami Zoo. ''Nu avem un raport mascul-femelă necesar pentru a putea avea o sesiune de împerechere de succes''.

Cele două spitale dedicate ţestoaselor se luptă de asemenea cu combaterea tumorilor la ţestoase, cunoscute sub denumirea de fibropapilomatoză. Tumorile sunt contagioase la alte ţestoase şi pot provoca moartea dacă nu sunt tratate.

Întrucât climatul afectează viitorul ţestoaselor, iar boala este atât de larg răspândită, Zirkelbach crede că este necesar să salveze toate ţestoasele pe care le poate salva şi să deschidă şi alte centre de reabilitare.

''Spitalul ţestoaselor a fost primul. Dar din păcate, este nevoie şi în alte locuri din Florida''.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria