Malaezia: Fostul prim-ministru Najib Razak a fost arestat pentru corupţie

Malaezia: Fostul prim-ministru Najib Razak a fost arestat pentru corupţie

Fostul prim-ministru malaezian Najib Razak a fost arestat marţi, potrivit presei locale, care citează Comisia anticorupţie din această ţară, transmit agenţiile internaţionale de presă.

Najib Razak, care a condus guvernul malaezian între 2009 şi 2018, este acuzat de deturnarea a circa 4,5 miliarde de dolari de la banca de stat 1MDB, din care aproape 700 milioane de dolari ar fi fost transferate în contul său bancar personal.

El urmează să fie pus sub acuzare miercuri.

Najib a suferit o înfrângere surprinzătoare în alegerile legislative de pe 9 mai în faţa fostului său mentor, Mahathir Mohammad, în vârstă de 92 de ani, care l-a atacat fără întrerupere pe tema scandalului de corupţie.

În săptămânile dinaintea alegerilor, autorităţile malaeziene au confiscat de la reşedinţele private ale lui Najib aproape 300 de milioane de dolari în bani lichizi, bijuterii, ceasuri, genţi şi alte articole de lux. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”