Mama acuzată că și-a răpit copilul din Canada va fi eliberată din arest

Mama acuzată că și-a răpit copilul din Canada va fi eliberată din arest

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis, joi, ca Ana Maria Nedelcu, acuzată că și-a răpit copilul născut în Canada și l-a adus în România, să fie eliberată din arest.

Ana Maria Nedelcu a fost arestată pe 13 aprilie, în urma unei decizii luată de un judecător de la Curtea de Apel București, cu toate că procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel nu solicitaseră acest lucru.

Instanța supremă a admis joi atât contestația depusă de Ana Maria Nedelcu, cât și pe cea a procurorilor, dispunând eliberarea din arest a femeii. Decizia este definitivă.

Pe de altă parte, la Curtea de Apel București se desfășoară un alt proces, în care se discută extrădarea femeii în Canada, cu termen pe data de 25 aprilie.

În evidențele Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București a fost înregistrată pe 23 martie o adresă a Ministerului Justiției având ca obiect cererea de extrădare formulată de autoritățile judiciare din Canada privind pe Ana Maria Nedelcu, cetățean român, urmărită penal de autoritățile canadiene pentru săvârșirea infracțiunii de răpire cu încălcarea unui ordin de custodie, faptă prevăzută de art. 281 alin. 1 din Codul penal canadian, pedepsită cu închisoare de până la 10 ani.

În documentele transmise de statul canadian a fost descrisă fapta săvârșită de Ana Maria Nedelcu, constând în aceea că, în 2014, aceasta a plecat în România împreună cu copilul său minor, încălcând ordinul de custodie emis de către o instanță canadiană, ordin prin care drepturile părintești privind pe minor erau exercitate de către ambii părinți.

Procurorii arată că fapta reținută are corespondent în legislația penală română în infracțiunea de nerespectare a măsurilor privind încredințarea minorilor, pentru care se prevede pedeapsa închisorii de la o lună la 3 luni sau amendă.

Cazul femeii a fost larg dezbătut în presa din România. Ana Maria Nedelcu susține că, în anul 2001, a emigrat în Canada și s-a stabilit în Montreal, iar în 2009 l-a cunoscut pe Maximo Sierra Munoz, de origine dominicană, cu care a avut un băiețel pe nume Anthony. Ea mai spune că s-a despărțit de bărbat înainte de a naște, deoarece acesta nu avea un loc de muncă, era violent și o bătea.

În anul 2013, Ana Maria Nedelcu susține că a primit o ofertă de muncă în Toronto, astfel încât a decis să se mute din Montreal. Maximo Sierra Munoz a obținut în instanță tutela comună, iar peste un an femeia a decis să plece în România, după ce copilul i-a relatat că a fost lovit în mai multe rânduri de tatăl lui.

AGERPRES / (AS — autor: Eusebi Manolache, editor: Marius Frățilă)

Citiți mai mult:

Femeia acuzată că și-a răpit copilul din Canada a depus un memoriu la Președinție

Procurorii susțin că nu au cerut arestarea mamei acuzate că și-a răpit copilul din Canada

Mama acuzată că și-a răpit copilul din Canada și l-a adus în România, arestată în vederea extrădării

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Ucraina a doborât în două zile avioane multirol rusești în valoare de peste 130 de milioane de dolari

2 VIDEO Hai cu dezmembrarea! / O uzină rusă anunță că a trimis un tren cu tancuri de ultimă generație în Ucraina

3 De citit! Foarte interesante amănunte de la vârful Rusiei!

4 VIDEO Un analist militar rus s-a scăpat la TV: Ucraina va câștiga răboiul. Intenționează să lupte până la ultimul om / Oricât de mult am urî să recunoa…

5 Războiul care nu se vede....