Mama fetiței agresate la Iași în 2016 spune că fata l-a recunoscut în poze pe olandezul Johannes Visscher

Mama fetiței agresate la Iași în 2016 spune că fata l-a recunoscut în poze pe olandezul Johannes Visscher

Mama fetiței agresate la Iași în 2016 spune că fata l-a recunoscut în poze pe olandezul Johannes Visscher.

Mama fetiței agresate la Iași în 2016 susține că fiica sa l-a recunoscut în poze pe Johannes Visscher, olandezul care ar fi ucis-o pe copila de 11 ani din Gura Șuții (Dâmbovița). Fetița din iași a fost chemată joi la Poliție, după ce cazul ei a apărut în presă.

Mama fetiței agresate la Iași în 2016 a declarat, vineri, pentru Mediafax, că în urmă cu o zi a fost cu fata la Protecția Copilului și la Poliție. "Cu un psiholog de față și cu mine i-au arătat mai multe poze", a declarat femeia.

Întrebată dacă l-a recunoscut și l-a identificat pe olandezul Johannes Visscher, mama fetei a spus că da. Surse din Direcția Generală de Asistență Socială și pentru Protecția Copilului Iași au confirmat informația, pentru Mediafax.

Joi, Parchetul General a preluat de la Iași un dosar din 2016 în care o fetiță în vârstă de 8 ani atunci ar fi fost agresată sexual de un bărbat și ar exista suspiciuni că făptașul ar fi tot olandezul care ar fi ucis-o pe Adriana, fetița de 11 ani din Dâmbovița. Bună Ziua Iași a prezentat joi imagini de pe camere de supraveghere care indică suspectul din 2016.

Imaginile cu posibilul agresor al fetiței din Iași au fost transmise de Poliție în anul 2018, pentru a cere sprijin din partea populației în identificarea bărbatului, deși dosarul penal de agresiune sexuală a fost deschis în 2016.

"În acest moment polițiștii efectuează cercetări sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului General pentru documentarea activității infracționale a persoanei care apare în imagini. În anul 2016, în județul Iași a fost înregistrat un dosar penal în care s-au făcut cercetări sub coordonarea unui procuror al Parchetului de le lângă Judecătoria Iași. Au fost desfășurate activități de cercetare penală, dar nu au fost elemente suficiente care să ducă la identificarea persoanei care apare în imagini”, a declarat Bogdan Ghebaur, purtătorul de cuvânt al Poliției Române.

Joi, Parchetul General a anunțat că probele biologice ridicate de anchetatori în dosarul uciderii Adrianei aparțin olandezului.

Cetățeanul olandez mai fusese în România de cel puțin patru ori, a declarat, marți dimineață, procurorul general interimar Bogdan Licu. El a spus că "există suspiciuni că activitatea infracțională a individului s-a derulat pe mai multe județe", iar anchetatorii încearcă acum să identifice locurile în care a mai fost bărbatul și să stabilească dacă a mai avut complici.

Luni, cetățeanul olandez s-a sinucis, iar INTERPOL a confirmat decesul bărbatului.

Fetița de 11 ani din localitatea Gura Șuții, județul Dâmbovița, a fost dată dispărută în 20 septembrie, în condițiile în care nu a mai ajuns acasă de la școală. Ea a fost găsită moartă duminică, pe un câmp din comuna Produlești. Potrivit anchetatorilor, fetița a fost ucisă la un interval de maxim 30-35 de minute de la momentul răpirii, care a avut loc vineri, la ora 17.16. Medicii legiști au stabilit că fetița a murit sugrumată cu pantalonii care erau pe ea, iar principalul suspect este cetățeanul olandez Joop Visscher, în vârstă de 46 de ani, care a plecat sâmbătă din România.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante