Mama, fratele și cumnatul lui Sebastian Ghiță scapă de sechestrul instituit de DNA

Mama, fratele și cumnatul lui Sebastian Ghiță scapă de sechestrul instituit de DNA

Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) au decis, joi seară, ridicarea măsurii sechestrului asigurător pus de procurorii DNA Ploiești pe conturile, acțiunile și părțile sociale deținute de mama deputatului Sebastian Ghiță, Maria Ghiță, de fratele acestuia, Alexandru Ghiță, de cumnatul său, Cristian Anastasescu, dar și de alte persoane apropiate parlamentarului.

Potrivit datelor postate pe site-ul oficial al ÎCCJ, instanța a admis contestațiile formulate de mama, fratele și cumnatul deputatului Sebastian Ghiță împotriva ordonanței DNA Ploiești privind instituirea sechestrului, au desființat în parte ordonanța atacată și au înlăturat dispoziția privind luarea măsurii asigurătorii constând în indisponibilizarea prin instituirea sechestrului asupra acțiunilor și părților sociale deținute, sumelor existente în conturile bancare, precum și poprirea sumelor ce urmează a fi încasate în conturile aparținând celor trei.

Hotărârea este definitivă.

Aceeași decizie a fost luată de magistrații Curții supreme și în cazul altor persoane apropiate lui Ghiță, considerate de anchetatori drept interpuși ai deputatului, între care se află și directorul general al postului România TV, Alexandru Iacobescu.

De asemenea, ÎCCJ a admis contestațiile formulate împotriva măsurii sechestrului asigurător de 11 societăți pe care Sebastian Ghiță le-ar controla prin interpuși, a desființat, în parte, ordonanța procurorilor și a înlăturat luarea măsurii asigurătorii constând în indisponibilizarea prin instituirea sechestrului asupra sumelor existente în conturile bancare, precum și poprirea sumelor ce urmează a fi încasate în conturile respectivelor firme.

Între acestea se numără Asociația Sportivă Basket Club Asesoft, implicată în cel de-al doilea dosar deschis de DNA Ploiești pe numele lui Sebastian Ghiță în care acesta este acuzat de dare de mită, instigare la abuz în serviciu și spălare de bani, iar fostul primar al Ploieștiului, Iulian Bădescu, este urmărit penal pentru luare de mită și abuz în serviciu având drept consecință obținerea pentru altul a unui folos necuvenit.

Procurorii DNA Ploiești au dispus, pe 24 iunie, luarea măsurii asigurătorii constând în indisponibilizarea prin instituirea sechestrului asupra sumelor existente, precum și poprirea celor ce urmează a fi încasate în conturile aparținând unui număr de 51 de societăți comerciale, care ar fi controlate de deputatul Sebastian Ghiță.

Sechestrul se aplică până la concurența sumei de 129.343.768 lei, cu excepția fondurilor alocate plății salariilor angajaților și celor destinate achitării datoriilor către bugetele publice.

Tot atunci, procurorii DNA au dispus sechestru asupra acțiunilor și părților sociale deținute, sumelor existente în conturile bancare, precum și poprirea sumelor ce urmează a fi încasate în conturile aparținând unui număr de 24 persoane fizice.

AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Încă o dovadă a „corectitudinii” occidentale... Ți se face scârbă când citești așa ceva...

2 Sisteme de apărare aeriană din Crimeea ar fi fost lovite cu rachete ATACMS

3 Anumiți „grei” din intelligence beneficiază de o protecție specială, care îi face imuni?

4 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”

5 Surprinzătorul nume ales de Polonia pentru avioanele lor F-35 / Imagini în premieră din SUA cu primul F-35 polonez, aproape finalizat