Mâna dreaptă a lui Putin avertizează că vecinii Rusiei se vor confrunta cu „haosul“

Mâna dreaptă a lui Putin avertizează că vecinii Rusiei se vor confrunta cu „haosul“

Nikolai Patrușev, secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, a acuzat Occidentul de incitare la conflicte la nivel național, adăugând că vecinii Rusiei din Caucaz s-ar putea confrunta în curând cu „haosul”, scrie newsweek.com.

Vladimir Putin si Nikolai Patrusev FOTO Profimedia

Mâna dreaptă a lui Putin, Patrușev a lucrat împreună cu președintele rus în serviciul secret rus, KGB, din Sankt Petersburg. El este cunoscut pentru că susține politicile dure ale Kremlinului și a acordat mai multe interviuri ziarelor rusești în care a justificat decizia lui Putin de a lansa invazia la scară largă a Ucrainei. Patrușev a fost prezentat ca fiind cel mai probabil candidat la succesiunea președintelui rus.

Patrușev a făcut aceste remarci la 16 februarie la Bișkek, capitala Kârgâzstanului, în timpul unei reuniuni a secretarilor Consiliului de Securitate pe probleme afgane. El a acuzat Occidentul că incită la conflicte, de exemplu în Ucraina, și în Orientul Mijlociu, pentru a-și menține dominația globală, sugerând că Washingtonul beneficiază de pe urma acestui "haos".

„Reuniunea noastră are loc pe fondul unei agravări fără precedent a situației internaționale. Motivul pentru aceasta este dorința Occidentului de a-și menține cu orice preț dominația în afacerile mondiale", a declarat Patrușev, potrivit presei ruse de stat.

„În același timp, Washingtonul este încrezător că, în condițiile unui haos general, este mai convenabil să facă acest lucru. Pentru a-și atinge obiectivele, occidentalii sunt gata să facă orice", a adăugat el.

Cel mai „izbitor” exemplu, a spus Patrușev, este conflictul actual din Ucraina, "prin mâinile căruia Occidentul global a vrut să aplice o înfrângere strategică Rusiei".

Patrușev repeta linia Kremlinului de a acuza NATO că duce un război prin procură cu Rusia, furnizând Ucrainei ajutor militar pentru a asista în războiul care a început când Putin a lansat o invazie la scară largă a țării în februarie 2022. „Dar nu a funcționat", a spus Patrușev.

Occidentul încearcă, de asemenea, să agite situația din Caucazul de Sud, a declarat Patrușev, referindu-se la Nagorno-Karabah, o enclavă populată de armeni în interiorul granițelor Azerbaidjanului.

„Observăm, de asemenea, dorința occidentalilor de a agita situația din Caucazul de Sud, precum și de a interveni în soluționarea conflictului dintre Armenia și Azerbaidjan, ceea ce a dus la o agravare a situației din aceste regiuni", a declarat Patrușev, oferindu-se să ofere dovezi pentru afirmațiile sale.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?