Manager la o multinaţională din România, proxenet de minore în timpul liber

Manager la o multinaţională din România, proxenet de minore în timpul liber

Un manager de resurse umane al unei multinaţionale din Braşov racola tinere pe care le obliga să se prostitueze. Acesta a reuşit să convingă cel puţin 4 fete să lucreze pentru el, dintre care 3 sunt minore.

Un manager de resurse umane al unui lanţ internaţional de restaurante fast food a fost arestat pentru 30 de zile, acuzat de trafic de minore şi trafic de persoane.

Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Braşov spun că bărbatul în vârstă de 34 de ani reuşea să racoleze fetele profitând de funcţia pe care o ocupa.

Acesta le chema pe tinere la un interviu pentru angajarea la restaurantul fast food, iar pe cele care proveneau din medii defavorizate reuşea să le convingă să se prostitueze.

Individul închiriase două apartamente din Braşov în regim hotelier şi aici mergeau fetele cu clienţii pe care îi racolau.

Proxenetul împărţea în mod egal banii cu victimele sale.

Acesta reuşise să convingă să se prostitueze patru fete, dintre care trei erau minore, cu vârstele de 15, 16 şi 17 ani. Cea de a patra victimă a bărbatului era în vârstă de 22 de ani.

Pe una dintre minore, bărbatul a racolat-o după ce i-a găsit CV-ul în baza de date a firmei, iar pe celelalte în urma anunţurilor postate de acestea pe o reţea de socială, în care îşi exprimau intenţia de a-şi găsi un loc de muncă.

„La începutul lunii aprilie 2021, lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul BCCO Braşov, Serviciul de combatere a traficului de persoane, s-au sesizat în legătură cu faptul că o persoană de sex masculin are preocupări pe linia traficului de minori şi traficului de persoane. În acest sens, a fost declinat un dosar penal către unitatea de parchet competetentă, respectiv DIICOT – Serviciul Teritorial Braşov”, au precizat reprezentanţii DIICOT Braşov.

„Din actele de cercetare efectuate în cauză a rezultat faptul că bărbatul de 34 de ani care a deţinut o funcţie de conducere în cadrul unei multinaţionale a recrutat persoane de sex feminin prin intermediul anunţurilor postate pe site-uri, dar şi în legătură cu interviuri de angajare care au fost susţinute de mai multe tinere.

În urma investigaţiilor, s-a reţinut faptul că persoana vizată a racolat trei minore, cu vârstele de 15, 16 şi 17 ani, în vederea exploatării prin obligarea la practicarea prostituţiei. În data de 26 iulie, lucrătorii BCCO Braşov, sub coordonarea unui procuror DIICOT, au realizat o acţiune în urma căreia a rezultat prinderea în flagrant a persoanei în cauză, imediat după ce găzduise, în vederea exploatării sexuale, o tânără”, au mai precizat procurorii.

Anchetatorii spun că tinerele postau anunţuri prin care îşi doreau să fie bone sau îngrijitoare de persoane vârstnice, iar bărbatul le promitea, iniţial, un loc de muncă la un salon de masaj.

Procurorii nu exclud ca şi alte tinere să fi fost victime ale bărbatului. Suspectul a fost, iniţial, reţinut pentru 24 de ore, apoi a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.



Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...