Managerul Spitalului de Pediatrie Pitești nu demisionează, președintele CJ Argeș spune că nu are atribuții în demiterea lui

Managerul Spitalului de Pediatrie Pitești nu demisionează, președintele CJ Argeș spune că nu are atribuții în demiterea lui

Managerul Spitalului de Pediatrie Pitești, doctorul Vasile Stan, a anunțat joi că nu intenționează să demisioneze, chiar dacă ministrul Sănătății și prefectul i-au cerut să renunțe la funcție, iar președintele Consiliului Județean (CJ) Argeș, Florin Tecău, a explicat că schimbarea conducerii unui spital din subordine nu se numără printre atribuțiile sale.

"Eu am fost pus aici manager ca să am grijă de această unitate. Eu vă spun cu toată răspunderea, spitalul acesta nu are nicio vină. Al doilea lucru, toți dau telefon să întrebe dacă îmi dau demisia. Nu mi-o dau niciodată, vreau să fi demis și să văd argumentele pentru care mă demit", a declarat managerul Spitalului de Pediatrie Pitești în cadrul unei conferințe de presă.

Președintele CJ Argeș a explicat, la rândul său, că doar Consiliul de Administrație al Spitalului de Pediatrie Pitești poate decide schimbarea conducerii.

"Din punct de vedere al funcționării și al desfășurării activității la Spitalul de Pediatrie Pitești, nu am nicio atribuție în a demite conducerea spitalului. Conducerea spitalului poate fi demisă de Consiliul de Administrație, în baza unor acte grave care se încalcă. În acest moment, conducerea Spitalului de Pediatrie Pitești este numită prin concurs, în baza unei metodologii aprobate de Ministerul Sănătății. Demisia este unilaterală, nu am avut nicio discuție cu doctorul Stan în această privință", a declarat Florin Tecău.

El a precizat că a fost la Spitalul de Pediatrie pentru a discuta cu personalul, în condițiile în care cadrele medicale acuză că sunt supuse unei presiuni constante în ultimele zile, iar starea de nemulțumire este foarte ridicată.

"Interesul și scopul nostru este să asigurăm funcționarea la parametri optimi a acestui spital, care asigură asistență medicală atât pentru copiii din județul Argeș, cât și pentru cei din județele limitrofe. Cred că situația la care s-a ajuns se datorează faptului că în 2011 au fost închise spitale și nu s-a gândit o rețea de sănătate care să asigure servicii directe, rapide și corecte pentru toți pacienții", a mai spus președintele CJ Argeș.

Prefectul județului Argeș, Cristian Soare, a cerut joi demisia de onoare a șefei Direcției de Sănătate Publică (DSP) Argeș, Sorina Honțaru, pentru proasta comunicare și a conducerii Spitalului de Pediatrie Pitești pentru proasta gestionare a crizei bebelușilor.

"O spun foarte ferm și foarte tranșant, pentru modul în care a comunicat și a gestionat această criză, solicit demisia de onoare a doamnei director Sorina Honțaru din funcția de director al DSP Argeș. De asemenea, solicit demisia conducerii Spitalului de Pediatrie pentru modul în care a gestionat întreaga situație", a declarat prefectul în cadrul unei conferințe de presă.

Anterior, și ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș Cadariu, a solicitat public demisia conducerii Spitalului de Pediatrie din Pitești sau demiterea acesteia de către autoritățile publice locale în a căror administrare și responsabilitate se află unitatea spitalicească.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…