Managerul spitalului din Motru, acuzat de luare de mită

Managerul spitalului din Motru, acuzat de luare de mită

Procurorii DNA - Serviciul Teritorial Craiova au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile față de Teodor Codrin Zavate, manager al Spitalului Municipal Motru, din județul Gorj, acuzat de săvârșirea infracțiunii de luare de mită.

Potrivit unui comunicat al DNA, în toamna anului 2015, Teodor Zavate, în calitate de manager al Spitalului Municipal Motru, a primit de la o persoană (denunțător în cauză) suma de 1.500 de euro pentru a o ajuta pe aceasta să ocupe un post de asistent medical în unitatea sanitară pe care o conducea.

Mai mult, Teodor Zavate i-a creat denunțătoarei convingerea că, folosindu-se de calitatea sa de manager, îi poate asigura acesteia ocuparea postului respectiv prin participarea formală la un concurs organizat în acest sens.

Întrucât, după organizarea concursului respectiv denunțătoarea nu a ocupat postul promis, la data de 13 iulie Teodor Zavate a restituit suma de bani primită ca mită.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, Teodor Zavate nu are voie să exercite funcția de manager al Spitalului Municipal Motru.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro