Managerul spitalului din Motru, acuzat de luare de mită

Managerul spitalului din Motru, acuzat de luare de mită

Procurorii DNA - Serviciul Teritorial Craiova au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile față de Teodor Codrin Zavate, manager al Spitalului Municipal Motru, din județul Gorj, acuzat de săvârșirea infracțiunii de luare de mită.

Potrivit unui comunicat al DNA, în toamna anului 2015, Teodor Zavate, în calitate de manager al Spitalului Municipal Motru, a primit de la o persoană (denunțător în cauză) suma de 1.500 de euro pentru a o ajuta pe aceasta să ocupe un post de asistent medical în unitatea sanitară pe care o conducea.

Mai mult, Teodor Zavate i-a creat denunțătoarei convingerea că, folosindu-se de calitatea sa de manager, îi poate asigura acesteia ocuparea postului respectiv prin participarea formală la un concurs organizat în acest sens.

Întrucât, după organizarea concursului respectiv denunțătoarea nu a ocupat postul promis, la data de 13 iulie Teodor Zavate a restituit suma de bani primită ca mită.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, Teodor Zavate nu are voie să exercite funcția de manager al Spitalului Municipal Motru.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Au dat-o la ziar! / „Nu mai urla când faci sex!” / Anunțul pus pe ușa unui apartament din Turda

2 Ce ne așteaptă după ciclonul polar. Vreme siberiană în România: când se mai anunță căderi masive de zăpadă

3 Victor Pițurcă și șeful Romarm au fost reținuți de DNA

4 „Boris, nu vreau să vă fac rău, dar cu o rachetă ar dura un minut” / Dezvăluiri fără perdea despre Putin făcute de Boris Johnson

5 Voi ce părere aveți? / Text controversat al psihiatrului-vedetă Gabriel Diaconu, care o apără pe doctorița șpăgară de la Suceava