Mâncare, cazare și bilete de avion gratuite pentru familiile pompierilor răniți la Crevedia și transferați în străinătate

Mâncare, cazare și bilete de avion gratuite pentru familiile pompierilor răniți la Crevedia și transferați în străinătate

Românii din Diaspora s-au mobilizat și ajută cu mâncare și cazare familiile pompierilor răniți și transferați în străinătate. Și o companie a anunțat că oferă bilete de avion gratuite pentru familiile pompierilor.

Pompieri răniți în explozia de la Crevedia FOTO SNPPC

Românii din Diaspora nu au rămas indiferenți după tragedia de la Crevedia și s-au mobilizat exemplar pentru a ajuta familiile pompierilor răniți în exploziile de la stația GPL, care au fost transferați în străinătate pentru tratament medical.

Iată câteva dintre mesajele transmise pe grupurile de români din Austria, dar și pe grupul Voluntari în Europa:

„Ofer GRATUIT pentru folosință un apartament de 2 camere în 1030- Viena pentru familia pompierului care va fi transferat astăzi la AKH Viena. Asigur cazarea, mâncarea si ajutor logistic acolo unde pot, atât timp cât este necesar. Unde nu voi putea ajuta, cu sigurantă ne vor ajuta și ceilalți voluntari din Viena…" anunță un român, potrivit stiridiaspora.ro .

„Daca va fi nevoie si vor fi răniți trasferati in zona Heidelberg la spitalul universitar pot să ajut cu ce pot", este mesajul unui alt român.

„Și eu locuiesc in Viena, îmi puteți spune dacă mai este nevoie de orice fel de ajutor", scrie un alt conațional.

„Eu locuiesc în Bratislava … foarte aproape de Viena. Dacă e nevoie de orice … sunt dornică să ajut",

Ajutor și de la românii care lucrează în spitalele din străinătate

Și românii care lucrează în spitale își oferă ajutorul:

„Felicitări, echipa de asistenti români din Baden si Akh Wien suntem alături la nevoie", au transmis aceștia.

Alți români au lăudat inițiativa conaționalilor noștri:

„Super, ce oameni buni aici! Dumnezeu să vă răsplătească pentru acest gest nobil"

„Cinste voluntarului din Viena"

„Să primiți înzecit ajutorul dat om cu suflet bun!"

Bilete de avion gratuite pentru familiile pompierilor

O companie a anunțat că oferă bilete de avion gratuite pentru familiile pompierilor.

„În lumina tragicelor evenimente care au avut loc aseară în localitatea Crevedia, Vola.ro își exprimă profundul regret și compasiune pentru toate victimele și familiile afectate. Recunoaștem dificultățile și durerea prin care trec familiile celor răniți și, în același spirit de solidaritate care ne-a ghidat acum 8 ani la tragedia din Colectiv, ne angajăm să oferim bilete gratuite de avion pentru familiile răniților din Crevedia care au fost transportați în alte țări, pentru a fi alături de cei dragi în aceste momente grele. Pentru a beneficia de acest sprijin, familiile afectate sunt rugate să contacteze serviciul nostru de asistență pe adresa de email info@vola.ro furnizând toate detaliile necesare. Gândurile noastre sunt cu toate victimele și familiile lor în aceste momente dificile.Echipa Vola.ro.PS. Remarcăm cu amărăciune că, la 8 ani de la tragedia din Colectiv, unele lucruri sunt neschimbate și România încă nu are un spital adevărat pentru marii arși. Este o realitate dureroasă și un apel către responsabilitățile care trebuie îndeplinite la nivel național. Am fi dorit să nu mai fie nevoie de un astfel de ajutor niciodată", au transmis reprezentanții companiei.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat