Manchester City a zdrobit Arsenal și devine favorită la titlu. Guardiola, aproape de o triplă istorică

Manchester City a zdrobit Arsenal și devine favorită la titlu. Guardiola, aproape de o triplă istorică

Cel mai așteptat meci al acestui sezon din Premier League, Manchester City - Arsenal, s-a încheiat cu victoria zdrobitoare a ”cetățenilor”, 4-1. Echipa lui Pep Guardiola a ajuns la două puncte de rivala din Londra, dar are două meciuri mai puțin disputate.

Guardiola, fericit că îl are în echipă Haaland, cel mai bun marcator din lume. Foto Getty images

Arsenal, care a dominat categoric campionatul englez, a ajuns să tremure după al treilea meci fără victorie. De Bruyne a punctat pentru 1-0 din pasa lui Haaland, pentru pentru ca Stones să înscrie pe finalul primei reprize: 2-0. Chiar dacă în partea a doua Arsenal a dominat, tot City a marcat, tot prin De Bruyne și tot după o combinație cu Haaland.

Holding a făcut 3-1, fructificând singura șansă reală a „tunarilor”, pentru ca la ultima acțiune a meciului, norvegianul să puncteze pentru 4-1. Haaland a realizat un record incredibil : cele mai multe goluri marcate de un fotbalist într-un sezon de Premier League (33 de reușite până acum).

12 victorii în ultimele 13 partide pentru City

Manchester City este într-o formă senzațională, cu 12 victorii în ultimele 13 partide oficiale și se îndreaptă spre o triplă istorică. Este calificată în finala Cupei Angliei, unde o va întâlni pe Manchester United, și în semifinalele Ligii Campionilor, unde adversară va fi Real Madrid.

Chiar dacă a pierdut fără drept de apel duelul cu Pep Guardiola, antrenorul lui Arsenal, Mikel Arteta, spune că echipa sa nu se predă: „Știam că trebuie să fim la cel mai bun nivel al nostru ca echipă. Și am fost departe de asta. Nu știu ce ne trebuie ca să câștigăm titlul. Trebuie să încurajăm jucătorii, pentru că suferă.

Arsenal mai speră

Este o înfrângere greu de digerat, o noapte foarte dificilă, având în vedere cum am pierdut, dar trebuie să rămânem cu capul sus și să privim imaginea de ansamblu. Concurăm de la egal la egal cu această echipă a lui City și este incredibil. Mai avem 5 meciuri și se poate întâmpla orice. Trebuie să acceptăm că am pierdut în fața unei echipe excepționale”, a precizat Arteta, citat de BBC.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu